Afbeelding

Delvenaar in beeld: Andries de Haan (35), databeheerder van het spoor

vaste rubrieken

Editie: Week 14, Jaargang 21 |

- Wat ben je hier aan het Westeinde aan het doen?

“Ik parkeer een auto van een vriend van mij. Die komt eens in de zoveel tijd eens terug naar Nederland vanuit een verre bestemming. Dan is zijn geld op en heeft hij mij nodig om een auto voor hem uit te zoeken waarin hij goedkoop kan rondrijden. Hij belde mij vanmiddag om te vragen of ik hem daar weer bij kan helpen en toen haalde hij mij op in deze, geleende, auto. Het is ons gelukt om een auto te kopen en daar is hij mee naar huis gereden en ik parkeer deze auto nu hier zodat hij hem weer terug kan brengen.”

- Waar is die vriend van je dan geweest?
“Hij is voor twee jaar in Curaçao geweest. De vorige keer was hij ook twee jaar weg geweest. Toen had hij in het zuiden van Zuid-Amerika gezeten. Ik heb toen hij terugkwam een Seat Marbella voor hem geregeld. Ik heb wel verstand van auto’s, dus lukte het me om die voor 200 euro te kopen. Hij heeft daar toen zorgeloos in kunnen rijden. Daarom hoopte hij dat het nu weer zou lukken. Het is weer een Seat Marbella geworden, dit keer voor 275 euro en het is ook nog een hele zuinige auto.”

- Hoe kom jij dan bij die auto’s terecht?
“Ik heb het altijd leuk gevonden om met auto’s te werken en heb ook autotechniek gestudeerd in Arnhem. Ik heb er dus wel verstand van en dan is het een kwestie van goed struinen en vervolgens controleren of het ook écht iets is.”

- Wat is jouw nieuws van afgelopen week?
“Het viel me deze week ineens op dat de spoorzone vormen aan begint te nemen van een uiteindelijke versie.”

- Het wordt zichtbaar mooier?
“Nou, mooier nog niet echt, maar het lijkt op te schieten. En als het allemaal af is, geloof ik best dat het heel mooi is, ja.”

- Heb je veel hinder van de werkzaamheden gehad?
“Nee, ik heb er totaal geen last van gehad. In het begin leek het lastig te worden met al die afzettingen, maar als je dat eenmaal weet, is het geen enkel probleem. Ik woon zelf aan de Spoorsingel en moet er dus elke dag doorheen, maar heb er eigenlijk nooit last van gehad.” (MA)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12