Afbeelding

Hypnotherapie: wat is het nou eigenlijk? Is het iets voor mij?

vaste rubrieken

Editie: Week 11, Jaargang 23 |

Sonja Zwennes.

DELFT – Hypnose en hypnotherapie hebben nog altijd een mysterieuze bijklank. Vaak hebben mensen er een bepaald idee over. Sonja Zwennes heeft een praktijk in hypnotherapie en komt regelmatig vooroordelen tegen. "Bijvoorbeeld: je hebt een probleem, je wordt onder hypnose gebracht, een soort slaap of bewusteloosheid. De therapeut 'doet iets' en als je wakker wordt ben je van je probleem af. Niets is minder waar." Bij een therapeutisch gebruik van hypnose blijf je bij bewustzijn. Er wordt als het ware een deurtje opengezet tussen je onderbewustzijn en je dagelijkse bewustzijn. Je kunt makkelijker bij informatie komen zoals vergeten gebeurtenissen. Of de oorzaak van je verdriet of boosheid of angst. Vaak heeft een cliënt niet eens door dat hij of zij in trance is. Kan iedereen onder hypnose? Sonja zegt dat niet iedereen evenveel talent heeft om onder hypnose te gaan, maar omdat er voor hypnotherapie niet een heel diepe hypnose nodig is, is dat meestal geen probleem.

Hypnotherapie omvat verschillende toepassingen. Verschillende technieken om te verkennen, om inzicht te geven, om een verandering teweeg te brengen. De oorzaak van een probleem kan op verschillende niveaus liggen. De oplossing ook. "Mijn uitdaging is iedere sessie weer, bij iedere cliënt, om op maat therapie toe te passen. Maar het echte werk wordt gedaan door de cliënt." Er is een zekere draagkracht nodig om problemen aan te pakken. Vaak is het noodzakelijk om eerst de draagkracht te vergroten. Een versterking van het 'ik'. Dingen als zelfvertrouwen, geaard zijn. Met welke problemen komen mensen in de praktijk van Sonja? "De mensen die ik in mijn praktijk krijg hebben uiteenlopende problemen. Mensen met burnout, depressies, faalangst, paniekstoornissen, fobieën. Maar ook:  niet goed in je vel zitten of levensvragen als 'wat is de betekenis van mijn leven'.  Allemaal willen ze zich beter gaan voelen en het leven weer aan kunnen en ervan genieten. Als ik daarbij kan helpen ben ik een gelukkig mens."
Voor meer informatie: Praktijk voor hypnotherapie en healing, Zuiderstraat 244, tel.: (06) 349 219 89, internet: www.hypnotherapie-delft.nl, e-mail: info@hypnotherapie-delft.nl.

 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12