Afbeelding

Mesologie en de spastische darm

vaste rubrieken

Editie: Week 41, Jaargang 22 |

Mesoloog Kees Massar in zijn ruimte in zalencentrum Delftstede aan de Phoenixstraat.

DELFT – Darmklachten zijn een steeds vaker voorkomend probleem. Het lijkt een klein probleem, waar je mee kan leren leven, maar is wel van invloed op de kwaliteit van leven. Kees Massar is mesoloog en heeft zijn praktijkruimte in Kamer 218 in zalencentrum Delftstede aan de Phoenixstraat 66.
Onze voeding bevat de bouwstoffen en brandstof waarmee we ons lichaam onderhouden. De kwaliteit van voeding en vertering zijn dus van groot belang voor een gezond en goed functioneren. Als er daar iets misgaat, zal op den duur de kwaliteit van leven verminderen. Dit proces gaat langzaam, maar vaak zie je dat er allerlei andere klachten bij komen. De eerste klachten die ontstaan zijn over het algemeen klachten met slijmvliezen. Dit kunnen problemen zijn met vermoeidheid, allergieën, luchtwegen, menstruatie en huid. Veel van deze klachten worden chronisch. Behandeling is lastig omdat de oorzaak niet weggenomen wordt.
“Als mesoloog ben ik van mening dat bij de behandeling van chronische aandoeningen het van groot belang is om de oorzaak te achterhalen”, vertelt Massar. “Immers bij het wegnemen van de oorzaak zal het probleem verdwijnen. Bij een lek dak is het ook verstandiger het dak te repareren in plaats van meer emmers neer te zetten. Ik ben een door de ziektekostenverzekeringen erkend therapeut en de kosten worden door een groot aantal verzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. Voor het maken van een afspraak is geen verwijzing van de huisarts nodig.”
Ook voor andere chronische klachten kunt u bij de mesoloog terecht. Wilt u weten of Massar, als mesoloog, iets voor u kan betekenen? Dan bent u van harte welkom op één van de inloopspreekuren. Voor de data kunt u de website raadplegen. Het eerstkomende inloopspreekuur is op vrijdag 17 oktober a.s. van 19.00 uur tot 20.00 uur. Afspreken kan via (06) 498 981 33. Internet: www.mesologie-massar.nl.
 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12