Afbeelding

Het hoogste punt van het Stadskantoor is bereikt en dat is gevierd

vaste rubrieken

Editie: Week 41, Jaargang 20 |

Ad Broeders (Projectmanager Spoorzone Delft namens ProRail), Jos Geradts (Projectdirecteur Spoorzone Delft namens OBS), Sigrid Pikker (Projectdirecteur NS Stations), wethouder Milène Junius, Gert Greve (Projectmanager BAM Utiliteitsbouw) drinken er eentje op het heugelijke feit dat de top van het Stadskantoor is bereikt.

DELFT – De bouw van het nieuwe Stadskantoor vordert gestaag. Afgelopen maandag hebben daarom 25 gelukkige Delftenaren de klim ondernomen naar de top van het Stadskantoor en de stationshal.

De aanleiding voor die klim was het feit dat BAM Utiliteitsbouw het hoogste punt van het toekomstige Stadskantoor en de stationshal heeft bereikt. Op 27 mei is er met de constructie gestart, vier lagen hoog. Opvallende rode stalen spanten en balken zijn de afgelopen maanden de lucht in gegaan en gemonteerd. Tot het hoogste punt op 24 meter boven maaiveldniveau.
De ruwbouw van het Stadskantoor en de inpandige stationshal heeft nog geen jaar in beslag genomen. In november is de hele stalen constructie afgebouwd. Dan wordt begonnen met het monteren van de glazen gevel, van boven naar beneden. Het aanbrengen van de gevel en het dak duurt tot eind maart 2014. Er komt in totaal 1800 ton staal en 10.000 vierkante meter glas aan te pas. In het najaar van 2014 start NS met de inbouw van winkels en voorzieningen in de stationshal. Het gebouw heeft een totale vloeroppervlakte van 25.000 vierkante meter en is ontworpen door Mecanoo Architecten uit Delft. In het ontwerp staan openheid en transparantie centraal. Het gebouw wordt grotendeels uitgevoerd in glas.
ProRail en de Gemeente Delft werken samen aan de realisatie van Spoorzone Delft. In 2015 rijdt de eerste trein ondergronds. De stationshal en het ondergronds station zijn dan ook klaar voor gebruik. Begin 2016 betrekt de Gemeente het stadskantoor. De publiekshal wordt naar verwachting begin 2017 in gebruik genomen.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12