Afbeelding

Veel gekker moet het niet worden

vaste rubrieken

Editie: Week 38, Jaargang 20 |

De politie heeft afgelopen maandag in de omgeving van de Troelstralaan gezocht naar een man, die rond 16.45 uur een 30-jarige Delftenaar zou hebben beroofd. Bij deze zoektocht werd onder meer de politiehelikopter ingezet. De Delftenaar, een beveiligingsmedewerker van winkelcentrum De Hoven, werd in de aangrenzende parkeergarage beroofd van een aanzienlijk geldbedrag. De dader toonde hierbij een vuurwapen. De politie startte direct een onderzoek in de omgeving en zette daarbij ook de politiehelikopter in. Omdat de man mogelijk een braakliggend terrein op de nabij gelegen Minervaweg op was gevlucht, zochten agenten dit uitgebreid af. De man werd niet meer aangetroffen. De recherche van Bureau Delft is op zoek naar getuigen van de beroving. De dader is een lichtgetinte man van tussen de 30 en 40 jaar oud. Hij had een ongeschoren gezicht, een opvallend litteken in z’n gezicht en diepliggende ogen. Mensen die getuigen zijn geweest van de beroving, de man voor (of na) de beroving in de omgeving van het winkelcentrum hebben gezien of hem aan de hand van het signalement herkennen, worden dringend verzocht contact op te nemen met de recherche via telefoonnummer 0900 - 8844.

De afgelopen week heeft de recherche van Bureau Pijnacker-Nootdorp uitgebreid onderzoek gedaan naar de mishandeling en beroving van twee jongemannen, op 24 augustus. Dit heeft geresulteerd in de aanhouding van drie verdachten. De beroving vond die zaterdag rond middernacht plaats op de Dokter Bakkerenlaan. Hierbij kregen de twee slachtoffers van 13 en 22 jaar oud uit Nootdorp rake klappen. De twee daders gingen er vervolgens met de tas van één van hen vandoor. De politie begon direct met een recherche-onderzoek. Omdat de slachtoffers vermoedelijk zijn gevolgd vanaf een horecagelegenheid, waar zij de daders eerder die avond mogelijk gezien hadden, kwam het onderzoek al snel in een stroomversnelling. Vorige week vrijdag hield de recherche de eerste verdachte aan. In de dagen erna werden nog twee mannen aangehouden. Het gaat om jongens van 17, 17 en 19 jaar uit Nootdorp en Roterdam. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling en beroving. De recherche zet het onderzoek voort.

Politieagenten hielden afgelopen dinsdag om 15.00 uur op de Parallelweg in Delft twee Delftenaren op verdenking van diefstal van een fiets. Agenten zagen dat twee mannen zich verdacht ophielden bij een fiets die nabij het NS-station stond. Eén van de mannen nam de fiets weg en beiden reden ermee weg. Op de Parallelweg hielden agenten de verdachten, 19 en 24 en afkomstig uit Delft, aan. De recherche onderzoekt de diefstal. De politie maakte proces verbaal tegen het tweetal op.

De recherche onderzoekt een vechtpartij bij een horecagelegenheid aan de Oostlaan in Pijnacker, afgelopen dinsdagavond. Hierbij raakten twee mannen (20 en 46 jaar) lichtgewond. Ook werden er meerdere spullen vernield. Rond 19.00 uur werden agenten naar het adres gestuurd, waar een groep van ongeveer tien mannen met elkaar op vuist zou gaan. Daar aangekomen troffen de agenten de twee gewonde mannen aan. De verdachten waren al vertrokken. Van één van hen is de identiteit bij de politie bekend. De recherche van Bureau Pijnacker-Nootdorp onderzoekt de zaak en verwacht hem binnenkort aan te kunnen houden.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12