Afbeelding

Bij nacht en ontij

vaste rubrieken

Editie: Week 41, Jaargang 20 |

In mijn vorige column heb ik al even stilgestaan bij het terrassenbeleid, maar ik wil nogmaals benadrukken dat ik blij ben dat de ratio heeft overwonnen. Er ligt een pakket aan voorwaarden, waardoor de bal bij de ondernemers ligt. Als zij zich aan de regels houden, is er niets aan de hand. Het houdt het wel zo leuk. Dat is wel zo fijn, want er is al genoeg haat en nijd in de wereld.
Daarover gesproken; we zijn onlangs met 22 leden van het horecaconvent naar Krakau geweest. We hebben daar Auschwitz bezocht en het is onvoorstelbaar wat daar allemaal gebeurd is. Als je ziet dat die mensen daar zonder blikken of blozen kinderen executeren; dan heb je echt geen ziel in je donder. Ook in deze tijd is er nog zoveel haat en nijd en daarom zou ik iedereen willen aanraden om daar eens heen te gaan. Misschien dat ze dan kunnen zien wat eenzelfde soort haat in het verleden heeft teweeggebracht. Verder zeggen velen dat Krakau de mooiste stad van Europa is, maar daar heb ik zo mijn twijfels over. Ze hebben er een prachtig marktplein, maar voor de rest is het er vooral grauw.
Verder hadden we op 26 september de Popronde in de stad en dat was een groot succes. De organisatie is in handen van een bureau in Nijmegen. Ik vind het knap dat ze zo’n mooi, gratis festival neer kunnen zetten.
Verder ben ik pas jurylid geweest bij de biertapwedstrijd van de carnavalsverenigingen. Uiteindelijk wordt het dan nooit vroeg. Als je dan ’s nachts over straat fietst, zie je dat iedereen een patatje eet, een blikje drinkt of een peuk rookt en het afval daarna gewoon op de straat gooit. Ik kan dat niet begrijpen. De dag erna wordt overal geklaagd dat de Gemeente de straten niet schoon houdt, maar ik zoek de verantwoordelijkheid liever bij de vervuilers zelf. Nog zo iets asociaals: ik hoorde pas dat op een terras iemand eigen koekjes op een terras aan het eten was. De ober vertelde vriendelijk dat dat niet de bedoeling was. Toen hij even later weer op het terras keek, lag het onder de koekkruimels en was het stel weggelopen zonder de koffie te betalen.
Ten slotte wil ik nog even wijzen op de Wijn- en Spijswandeling van aanstaande zondag en hoop ik dat Sinterklaas binnenkort weer met veel Zwarte Pieten naar Nederland komt. Het is toch belachelijk dat er mensen gaan procederen, omdat het discriminerend zou zijn. Als dit soort mensen hun zin krijgt, gaat er weer een mooie traditie naar de knoppen.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12