Afbeelding

Delft, twintig jaar geleden

vaste rubrieken

Editie: Week 43, Jaargang 22 |

Twintig jaar geleden betaalden we met guldens en hadden telefoonnummers negen cijfers. Kranten waren zwart-wit en de meningen gekleurd. Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.


Deze week is dat de editie van zondag 30 oktober 1994. Delft maakt zich dan al op voor het carnaval. Op de voorpagina wordt uitgepakt met een groot artikel over de avond waarop de nieuwe stadsprins van Kabbelgat bekend zal worden gemaakt. Daar blijft het niet bij. Er wordt een prijsvraag aan deze heugelijke gebeurtenis gekoppeld. Wie raadt wie Peter Brehm opvolgt en stadsprins van het carnavalseizoen 1994/1995 wordt, wint een diner met die nieuwe stadsprins. Veel hints worden niet weggegeven: lezers moeten het doen met de tip dat het een man is. De feestavond op 11 november in de transporthal van Van der Lee zal worden opgeluisterd voor een optreden van Vader Abraham.


Het College van B en W is met serieuzere zaken bezig. Zij gaan akkoord met de bouw van een sporthal op Sportpark Kerkpolder. Een initiatief voor een sporthal in Tanthof-Zuid wordt verschoven naar 1997.


Honderden Nootdorpers zingen in de Bartholomeuskerk mee voor een Unicef Kerst-cd. Dat deden ze niet onverdienstelijk. ‘Het lijkt wel of BZN staat te zingen’, zei medeorganisator Ron Labordus tegen een volgepakte kerk.
Combimagnetrons waren vanaf 599 gulden verkrijgbaar, voor een kilo jonge kaas moest 8 gulden 50 worden neergelegd.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12