Afbeelding

Delvenaar in beeld: Ria van Noort (65), gepensioneerd

vaste rubrieken

Editie: Week 49, Jaargang 21 |

- Wat bent u hier in de Boeroestraat aan het doen?
“Aan het wandelen. Ik dacht: ‘even een frisse neus halen, het is droog en ik wil toch even bewegen’. Dus ga ik nu even lekker de Delftse Hout in.”

- Het is ineens winter geworden deze week, vindt u dat leuk?
“Ik blijf iets meer binnen in de wintertijd, maar ik verveel me ook nooit met de dingen die ik in huis doe. Ik schilder, heb een galerie in mijn huis, dus overal staan en hangen schilderijen. Ik speel keyboard, luister veel naar de radio en lees veel, maar toch vind ik het ook leuk om regelmatig buiten te zijn. Dat blijf ik dan ook gewoon doen in de winter.”

- Wat is het leukst van alle dingen die u afgelopen week gedaan heeft?
“Ik ben gaan zwemmen. Een vriendin van me vroeg of ik mee zou gaan, maar ik was bang dat het heel druk zou zijn met spelende kinderen. Mijn vriendin benadrukte toen dat het echt ‘grijze hoofden- zwemmen’ zou zijn in lekker warm water, dus ik ben meegegaan en vond het heerlijk. Ik ben zelfs nog een keertje extra gegaan voordat ik mijn vrijwilligerswerk ging doen in de Bieslandhof. Daar ga ik elke maandag zingen met de ouderen.”

- U heeft nogal een druk leven…
“Ik heb een audiovisueel bedrijf gehad en als daar een klant binnen kwam die ging vertellen hoe druk hij het wel niet had, werd ik daar gek van. Ik zal nooit zeggen dat ik het druk heb want ik doe alleen maar dingen die ik leuk vind.”

- Wat is uw nieuws van de week?
“Ik heb naar die De Rooij van Zuydewijn zitten luisteren. Hij wil het geld terughebben wat hem afgenomen is. Daar heb ik niet naar geluisterd omdat ik het zo interessant vind, ik werd er eigenlijk een beetje moe van. Prins Bernhard zou er wat mee te maken hebben, allemaal eng geroddel.” (MA)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12