Afbeelding

Even Bellen Met.... Bram Wickel (Andere Koek!)

vaste rubrieken

Editie: Week 25, Jaargang 22 |

Bram Wickel (25) is trompettist van skaband Andere Koek! uit Delft. Met zijn band staat Bram in de finale van de Peter Tetteroo Bokaal tijdens Westerpop op vrijdag 29 augustus. De band lijkt een gouden formule voor talentenjachten en voorrondes in handen te hebben: in mei wonnen ze al de bandwedstrijd Waterproof in Wateringen. Hierdoor mogen ze op zaterdag 9 augustus het plaatselijke festival Waterpop openen.

-Hoe lang zijn jullie al actief als band?
“We zijn eind 2007 gestart. We bestaan uit acht personen.”

-Dat is een flinke band…
“Ja, dat is vaak zo bij skabands. Deze bands hebben vrijwel altijd muzikanten met blaasinstrumenten in de gelederen. Wij hebben ook drie blazers in de groep, daar ben ik er een van. Het is een hobbyband, maar wel met een heel professionele instelling.”

-Hebben jullie ook een eigen album?
“Ja, in 2013 hebben we in eigen beheer ‘Dagelijkse kost’ uitgebracht. In een oplage van 500 stuks. Het album is bij onze optredens verkrijgbaar. We hebben niet zoveel exemplaren meer over, dus de verspreiding is best goed gegaan.”

-Waarom hebben jullie dit jaar weer aan die bandcompetities meegedaan?
“Het is een goede manier om jezelf in the picture te spelen. Toen we net begonnen, deden we ook regelmatig mee aan zulke wedstrijden. Omdat we eind vorig jaar ons album hadden uitgebracht, leek het ons een goed idee om mee te doen, om wat extra aandacht voor de band te krijgen.”

-Dat is dan goed gelukt.
“Ja, dat kun je wel zeggen. Tijdens de bandwedstrijd Waterproof in Wateringen wisten we zowel de jury- als de publieksprijs in de wacht te slepen. We hadden concurrentie van een metalband en een paar rockgroepen, maar we hebben ons niet omver laten blazen door het gitaargeweld.”

-En nu ook de finale van de Peter Tetteroo Bokaal. Wat betekent dat voor jullie, als echt Delftse band?
“Het is heel speciaal. We hebben echt overal in Delft opgetreden, maar nog niet op Westerpop. Die kans grijpen we met beide handen aan, zeker als je weet dat we tot voor kort niet eens bij de selectie voor de voorrondes zaten.”

-Hoe kan dat nou?
“Nou, we waren in eerste instantie niet geselecteerd bij de laatste negen groepen, die door mochten naar de voorrondes. Maar toen haakte een van die negen bands af, en wij stonden tiende op het lijstje van de organisatie. Dus toen waren we alsnog binnen.”

-Staan jullie nog op andere festivals deze zomer?
“Ja, op vrijdag 18 juli zijn we op het Big Rivers Festival te vinden in Dordrecht. En een dag later, op zaterdag 19 juli, spelen we op Rotterdam Unlimited. Als je onze website www.andereska.nl goed in de gaten houdt, weet je precies waar en wanneer we telkens te vinden zijn.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12