Afbeelding

Haags poppodium programmeert Belgische popmuziek in Delfts theater

cultuur

Editie: Week 41, Jaargang 22 |

DELFT – Delft heeft geen poppodium meer, maar Theater de Veste en het Haagse poppodium Paard van Troje komen met een oplossing. Het Paard gaat met enige regelmaat popavonden organiseren in het Delftse theater. Vrijdag 17 oktober is de eerste editie.
 

Na het verdwijnen van Speakers is Delft poppodiumloos. “Een poppodium wordt node gemist”, geeft Jan Bartels, directeur van Theater de Veste aan. Het Delftse theater is vorig jaar flink verbouwd. “Met in ons achterhoofd dat we hier ook pop gaan programmeren”, zegt Bartels. Die nieuwe weg wordt vanaf aanstaande vrijdag officieel ingeslagen. “Het wordt geen zitconcerten”, kan de theaterdirecteur alvast verklappen. “We gaan het theatercafé ombouwen tot een club waar 350 mensen in kunnen.” Dat doet Theater de Veste samen met het Haagse poppodium Paard van Troje. “Waarom het Paard van Troje? Het programmeren van goede popmuziek is een vak apart. Wij vinden het Paard heel goed. Zij zetten fantastisch dingen neer en het zit dicht bij Delft.” Beide partijen gingen in gesprek. “Dat was een gesprek van één minuut, toen waren we eruit. Zij krijgen van ons de sleutel en gaan hier fantastische dingen neerzetten. Voor ons is het leuk dat we op deze manier een nog breder aanbod hebben. Een aanbod dat goed past in een stad met veel jonge mensen, studenten en kenniswerkers.”


Blij
Ook in Den Haag zijn ze blij met de samenwerking, beaamt Henk Koolen, programmeur bij Paard van Troje. “Wij spelen al een tijdje met de vraag wat een poppodium nou is”, begint Koolen. “Blijft dat beperkt tot de zaal, of moet je je als poppodium verantwoordelijk voelen voor het popaanbod in Den Haag en daar buiten? Wij vinden dat een poppodium meer is dan alleen een gebouw. Het gaat om publiek vinden bij muziek waar mensen blij van worden.” Henk Koolen beaamt dat het Paard en het Delftse theater er zo uit waren toen ze in gesprek raakten over een samenwerking. “We zien het allebei positief in. We kunnen elkaar versterken. Het voordeel voor ons is dat we een nieuw en ander publiek zullen aantrekken. En dat Delftenaren straks misschien ook een keer richting het Paard gaan.”


Het Paard van Troje programmeert op 17 oktober, op 30 januari en op 17 april avonden in Theater de Veste. Aanstaande vrijdag komt zodoende de band Intergalactic Lovers naar Delft, één van Belgisch fijnste indie-bandjes. Verder zal ook het Belgische Kind Dalton optreden. Dit is een bijzondere band met een verrassende mix van popfolk, country en blues. Hierna zorgen de dj’s van De Sukkelclub voor een fikse stapel dance, disco, beats, electro, swing, indie, deephouse, 80's, new wave en pop. “Het wordt een hele mooie avond”, weet Henk Koolen wel zeker. “Met twee goede bands die dansbare popmuziek maken. En met deze dj’s kan je vervolgens tot in de kleine uurtjes door blijven dansen.”
Zie voor meer informatie en kaartverkoop de website www.theaterdeveste.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12