Bram Rontberg jr kan wekelijks rekenen op 458 trouwe bezorgers

  vaste rubrieken

Editie: Week 51, Jaargang 22 |

DELFT - Bram Rontberg junior is verantwoordelijk voor de verspreiding van de krant Delft op Zondag en de Delftse Post. Bram kwam tien jaar geleden op 17-jarige leeftijd het team van RODI Media versterken en werd meteen verantwoordelijk voor de verspreiding van kranten en folders.

“Dat was best een hele klus”, lacht hij. “Als jonge jongen was het weleens lastig iemand aan te spreken die zijn kranten niet goed had bezorgd. Elke woensdag en zaterdag zijn 458 bezorgers in de weer om de kranten op bijna 80.000 adressen op de deurmat te laten ploffen. Daar gaat een heel proces aan vooraf. Op de eerste plaats is het op woensdag en zaterdag een komen en gaan van vrachtwagens die de kranten en de folders komen bezorgen aan de  Energieweg. Vervolgens wordt voor iedere loper een pakket gemaakt van kranten en folders. We streven wekelijks naar vier of vijf folders bij de krant. Die folders worden op speciale weegschalen afgewogen. De schalen geven geen grammen, maar aantallen aan. Je stelt zo’n schaal in door er tien folders op te leggen en vervolgens worden de folders dan nauwkeurig afgewogen. De pakketten worden door een band bij elkaar gehouden en op elk pakket komt een pakbrief met een brief waarop de verdiensten van de week staan vermeld. Als de pakketten klaar zijn, worden ze op woensdag door zeven en op zaterdag door negen vrachtwagens bij de bezorgers thuis afgeleverd. Op zaterdag proberen we de kranten voor acht uur 's morgens bij de bezorgers te hebben, zodat ze eventueel meteen aan de slag kunnen gaan. 95% Van de kranten wordt al op zaterdag bezorgd, de rest op zondag voor 11.00 uur.”


Bij RODI Media staan ze erop dat de kranten op tijd worden bezorgd. Daarom worden de lezers steekproefsgewijs op maandag nagebeld. “Een hele enkele keer is er weleens iets misgegaan en zijn de kranten in de bosjes bezorgd. Meestal ben ik er heel snel achter wie dat gedaan heeft. Vaak is er bij zo’n jongen of meisje thuis iets aan de hand.  Ik ga dan met ze in gesprek en probeer tot een goede oplossing te komen. We hebben er natuurlijk niets aan als we de problemen voor die kinderen vergroten door ze bijvoorbeeld weg te sturen.”


De bezorgers waarderen de manier van werken van Bram junior blijkbaar, want hij kan wekelijks een beroep doen op een grote trouwe groep van medewerkers. “Als kinderen naar een vervolgschool gaan, stoppen ze meestal met de bezorging. In de meeste gevallen wordt de wijk dan doorgegeven een buurjongen of een kennisje. Dat neemt niet weg dat we ook nieuwe mensen kunnen gebruiken. Op onze website www.delftopzondag.nl kunnen geïnteresseerden zich onder het kopje bezorgers aanmelden.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1