Afbeelding

Delvenaar in beeld: G. H. Boshuyer (90), gepensioneerd

vaste rubrieken

Editie: Week 11, Jaargang 22 |

- Wat bent u hier aan de Oostsingel aan het doen?
“Ik ben de hond aan het uitlaten.”

- Is dat extra leuk nu het weer zo goed is?
“Het heeft ook een nuttigheidsfunctie, hè. Door die hond loop ik elke dag nog ongeveer een uur buiten. Dat is wel prettig, een uur beweging. Als je wat ouder bent, is het verstandig om actief te blijven door bijvoorbeeld te wandelen en daar is zo’n hondje ideaal voor.”

- Maar heeft u de hond dan om fit te blijven of blijft u fit voor de hond?
“We hebben altijd honden gehad, dus ik ben helemaal aan een hond gewend. Toen onze vorige hond overleed, dachten we dat we gezien onze leeftijd maar geen hond meer moesten nemen. Een hond beperkt je nou eenmaal ook een beetje in je handelen. Maar het leven zonder hond beviel eigenlijk helemaal niet. Het was veel te stil in huis. Als ik nu thuis kom, word ik begroet door een enthousiast beestje.”

- Heeft u naast uw hond nog hobby’s?
“Ik lees veel en verzamel graag. Ik ben al wat ouder, dus ga minder actief naar markten en beurzen, maar dat deed ik vroeger wel veel.”

- Wat verzamelt u dan zoal?
“Wat verzamel ik niet? Ik wil mezelf ook eigenlijk geen verzamelaar noemen. Ik ben meer aan het vergaren. Ik koop een aantal dingen omdat ik het wel aardig vind en geloof het verder wel. Ik stop het in een hoekje of een lade. Verzamelaars maken er ook echt een studie van, die verdiepen zich echt in hetgeen ze verzamelen. Dat doe ik niet.”

- Wat is uw nieuws van de week?
“De aanklacht van de partij van Stoelinga tegen de Gemeente Delft over de Sebastiaansbrug. Hij heeft waarschijnlijk wel gelijk. Die hele brug is een beetje overtrokken. Het deelt de stad ook een beetje in tweeën. Het maakt het ook niet bepaald makkelijk voor mensen die vaak in het centrum moeten zijn.” (MA)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12