Afbeelding

Het is maar dat u het weet - 24 februari 2013

vaste rubrieken

Editie: Week 8, Jaargang 21 |

Zondag 24 februari om 16.00 uur is Annelien Kers Zomergast bij Ciccionina in de Kromstraat. Ze is een gast uit de ‘jongere’ generatie, kunsthistorica en galeriehoudster Annelien Kers. Haar thema is ‘Tussen Ongekend en het Grote Geld’. Na het interview door Ferdinand Bakker om 18.30 uur is er een buffet door Salsa Verde Catering, geïnspireerd door groentes, de Mediterrane keuken met een grote bos verse kruiden. U kunt mee eten voor 12,50 uitsluitend op reservering: delftsezomergasten@gmail.com.

Woensdag 27 februari is er weer een inloopmiddag voor veteranen, partners en vrienden. Café De Bonte Os aan de Voldersgracht zet er de deur vanaf 13.00 uur voor open. Lekker verhalen ophalen, met een hapje en een drankje…

Op zondag 24 februari organiseert Wijkvereniging Vrijenban in Het Trefpunt van De Bieslandhof een boeken- en creamarkt. Van 10.00 tot 16.00 uur is een ieder van harte welkom (Beukenlaan 2). Boekliefhebbers gaan weer genieten van de mogelijkheid om in Delft op zoek te gaan naar leuke koopjes en dat ene boek dat al zolang gezocht wordt. Als extraatje zal schrijver en illustrator Hans Timmer aanwezig zijn om zijn kinderboeken over ‘het Wiebelmannetje’ te signeren.

Na het knallende succes van de eerste Dans & Grietje volgt de tweede editie op donderdag 28 februari van 14.00 tot 18.00 uur in het Rietveld Theater. Dans & Grietje laten je de wondere wereld van de kunsten in het theater ontdekken. Vandaag draait alles om dansen. De grote zaal van het Rietveld Theater is omgetoverd tot kinderdisco, DJ Sander draait de beste platen en je kunt kijken naar een try-out van de voorstelling 'Dansen, Dansen, Dansen' van Danceproject. Daarna kun je meedoen met een workshop waarin dansen van alle tijden aan bod komen, van tappen tot Michael Jackson-moves. Reserveren: reserveringen@maanvisproducties.nl.

De derde editie van de Kinderen van de V, met dit keer: Verhalenkoffer. Vanaf 15.30 uur zal Hermine van Helden de kinderen vermaken met het vertellen van verhalen. Ze sleept haar publiek mee in de wereld van beelden, klankkleur en de schoonheid van taal. De show is geschikt voor kinderen 4 tot 10 jaar, maar natuurlijk mag u ook de echte kleintjes meenemen. Toegang gratis, zondag 24 februari.

Ondanks een bijna fatale geboorte in een Haagse tram, is zanger en toetsenist Peter Vlietstra inmiddels een vitale 60’er en hij weet nog steeds niet van ophouden. His Bad Company is het onbedoelde, maar inmiddels succesvolle resultaat van een studiosessie eind 2011. Peter speelt samen met ‘the baddest girl in town’ Naomi Adriaansz op de sax en met haar stem, Marcel Perik op de bas en de trompet (en soms tegelijk) en ‘hot Benjamin’ Neil van der Drift achter de drums. De formatie staat garant voor een aanstekelijke mix van jazzy boogaloo en blues, soul en funk, afgewisseld met tranentrekkende ballads. Dansen en meezingen mag natuurlijk ook. Deze energieke band speelt zaterdag 23 februari vanaf 21.30 uur in caf de V, Voorstraat. Entree is gratis.

Elke laatste zondag van de maand is er salsaparty in Grandcafé Verderop aan de Westvest 9. Van 21.00 tot 01.00 uur is het groot feest. Kosten: 5 euro en 1 euro voor de garderobe. Geniet van de lekkerste salsa, merenque, bachata, zouk, kizomba met DJ Franklin.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12