Afbeelding

Het is maar dat u het WEET

vaste rubrieken

Editie: Week 1, Jaargang 23 |

Mede door allerlei technische ontwikkelingen wordt het voor mensen met beginnende dementie mogelijk om steeds langer op een  veilige en comfortabele manier zelfstandig te wonen. Dit soort hulpmiddelen kunnen ook de zorgtaken van mantelzorgers verlichten. De mogelijkheden breiden zich enorm uit en zijn steeds eenvoudiger te installeren of uit te breiden. Hier wordt maandag 12 januari vanaf 19.30 uur bij stilgestaan tijdens het Alzheimer Café Delft. Het gespreksonderwerp is dan 'Zorg en Techniek’. De bijeenkomst vindt plaats in het wijkcentrum De Vleugel aan de Aart van der Leeuwlaan 4 in Delft. De toegang is vrij. Bel voor meer informatie naar 015-2850497, kijk op de website www.alzheimer-nederland.nl/dwo of mail naar alzheimer-delft@zonnet.nl.

In het Gillis buurthuis in het park aan de Mozartlaan 668 organiseert buurtvereniging Fledderus op maandagen van 20.00 uur tot 21.30 uur een gezellige cursus salsa voor beginners. De eerste cursusavond is op 5 januari, Singles en paren van alle leeftijden zijn welkom en leren basissalsa, merenge en rueda. Voor deze lessen is geen danservaring nodig. De kosten bedragen  20 euro per maand. Aanmelden kan via e-mailadres buurtsalsa@gmail.com.

Speelt God een rol in je levensverhaal? Over deze vraag wordt nagedacht tijdens een zoekdienst in de Nieuwe Kerk op de Markt, op zondag 4 januari om 13.00 uur. In deze zoekdienst staat het rake verhaal van Jezus over de Verloren Zoon centraal. Tijdens de dienst  zal een cursist van de Alpha-cursus zijn verhaal vertellen. Het thema komt wordt  uitgediept in een korte overdenking en in liederen. Ook is er ruimte voor stilte en bezinning. Vooraf, vanaf 12.30 uur, is er gelegenheid een broodje en een kop soep te eten.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12