Foto: Rene van Zon
Foto: Rene van Zon

Ondanks mindere resultaten, toch een leerzaam seizoen voor Hudito Dames 1

sport

DELFT- Na het kampioenschap van vorig seizoen in de Eerste klasse, kennen de dames van Hudito tot nu toe een lastig seizoen in de Overgangsklasse. Met 2 punten uit 10 wedstrijden staan ze op een teleurstellende laatste plaats. Ondanks de mindere resultaten ziet Niels Lemmers, coach van Dames 1, ook positieve punten. “We leren enorm veel en je ziet dat we steeds beter worden en steeds dichterbij de eerste overwinning komen.”

Door Frank van der Steen

De stap van de Eerste klasse naar de Overgangsklasse was een grote stap. “Het is een behoorlijk leerproces. Het gaat allemaal een stuk sneller en de teams zijn allemaal wendbaarder in wat ze doen. Waar wij vorig seizoen eigenlijk elke keer onze wil aan de tegenstander konden opleggen, doet de tegenstander dat nu wel eens bij ons!” Op de vraag hoe de speelsters omgaan met het lastige seizoen is Lemmers alleen maar positief. “Ik vind dat ze daar ontzettend goed mee omgaan. Af en toe is er natuurlijk de teleurstelling, maar ze trainen hard en staan open voor verbetering. Eigenlijk moet ik de meiden een dikke pluim geven voor hoe ze erin staan.” Ten opzichte van vorig jaar hebben er binnen het team maar een paar wijzigingen plaatsgevonden. “Er zijn 2 meiden vertrokken vanwege een buitenlands avontuur en een is er naar een andere club, ook hebben we er 2 nieuwe meiden voor terug hebben gekregen. Eén speelster uit de eigen jeugdopleiding en we hebben één speelster van buitenaf gehaald.” Aan de intenties is dit seizoen bij Hudito niet veel veranderd. “We willen heel graag hockeyen. Dit betekent aanvallend denken, gericht op doelpunten maken en druk zetten als we geen balbezit hebben.” De speelwijze kan wel eens verschillen per tegenstander.  ”In sommige gevallen maken we de ruimtes kleiner en staan we dichterbij elkaar om de tegenstander niet alle ruimte te geven om er doorheen te komen.”

De 2 punten die tot nu toe verzameld zijn, hadden er volgens Lemmers meer kunnen zijn. “Ik denk dat we ongeveer 6 punten meer hadden kunnen hebben. We hebben één keer heel lullig gelijk gespeeld en ook drie keer nét verloren. Maar ik ben ervan overtuigd dat die punten nog wel gaan komen.” Zondag staat er voor de dames nog een wedstrijd tegen Union op het programma. Over de kansen zondag is Lemmers duidelijk. “Ik schat onze kansen altijd positief in en ook tegen Union kunnen wij winnen.” Na deze wedstrijd gaan in december en januari ongeveer 10 meiden de zaal in. Daarna beginnen we op 31 januari met de voorbereiding op de tweede helft van het seizoen, met als hoogtepunt een groene trip naar Parijs! “Een paar meiden uit het team wilden een keer een duurzame reis organiseren in plaats van vliegen naar de zon. Daarmee geven ze als team een signaal af dat je in het leven met meer dingen bezig bent dan alleen hockey.” Het seizoen is in de ogen van Lemmers, ondanks de resultaten, toch al voor de helft geslaagd. “Iedereen bij ons is een betere hockeyster en een beter mens geworden, maar als we erin blijven is het seizoen helemaal geslaagd. Het vertrouwen dat we het kunnen omdraaien is er zeker!”