<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Weet Hudito Heren 1 zondag te winnen en aan te klampen bij de top? ( Foto: Jeannet Sportfoto's)
Weet Hudito Heren 1 zondag te winnen en aan te klampen bij de top? ( Foto: Jeannet Sportfoto's) (Foto: )

Teams Hudito staan voor aanhaken of 'pas op de plaats'

  sport

DELFT - Zondag 13 oktober staat er een thuisduel gepland voor zowel de dames als de heren hockeyers van Hudito, beiden uitkomend in de eerste klasse. Wij blikken vooruit met de coaches.

Door Ruud Stift

Hudito Dames 1, gecoacht door Lars Verboom, neemt het om 12.45 uur op tegen DES D1. Hudito D1 bezet een verdienstelijke vierde stek met 7 punten uit 4 gespeelde wedstrijden. Koploper Warande heeft 10 uit 4 gevolgd door Zoetermeer met 9 uit 4. Tegenstander DES D1 staat achtste met 4 uit 4. Er werd gewonnen van DSHC (3-0) en Alphen (2-0), verloren van Zoetermeer (1-0) en gelijk gespeeld tegen Rijswijk (3-3).

Lars Verboom: "Onze doelstelling voor dit seizoen is de negende stek van vorig jaar verbeteren. Dat was beneden onze stand. We kijken niet per se naar de ranglijst, gaan voor een goede prestatie. We draaien nu bovenin mee, dat is prima voor de fase waarin we zitten. Er is al een groot verschil zichtbaar, want we moesten van ver komen. Het is een fris en energiek stel meiden. Ik verwacht een top vijf van ploegen die niet veel voor elkaar onder zullen doen, daaronder is het kwalitatief minder. DES zie ik als een 'must win' maar we moeten de boel zeker niet onderschatten. Ik stuur de meiden supergemotiveerd het veld in."

Hudito Heren I
De heren, gecoacht door Jan Willem Verschuur, treden om 14.45 uur in het strijdperk tegen koploper HC Etten-Leur H1. De herentak vinden we terug op een 5e plaats in de poule, met 6 punten uit 4 wedstrijden. Etten-Leur leidt de dans met 10 uit 4 gespeeld, gevolgd door Schiedam H1 met 9 uit 3 en Roomburg H1 met 8 uit 4. De heren wonnen tot nu toe van Rijswijk (5-2) en IJssel (3-0) en verloren van DSHC (2-1) en Pollux (4-1).

Jan Willem Verschuur: "Ik hoop op een tegenstander die wil hockeyen. Ze hebben een goede corner en ook aanvallend staan ze er goed op. Ze scoren op de juiste momenten, daar moeten wij nog in groeien. Etten-Leur is een ingespeeld team, wij zijn nog wat wisselvallig. De eerste vier wedstrijden speelden we tegen tegenstanders die de bus parkeerden en er via de counter uitkwamen. Tegen Pollux hielden we open huis in de verdediging, desondanks hadden we er zelf ook 4/5 kunnen maken. We spelen goed, er is progressie te zien, maar het moet constanter worden. In de voorbereiding waren we tegen overgangsklasser Alecto heer en meester, een week later zakken we tegen Pollux door de ondergrens. We zijn vorig jaar gedegradeerd uit de overgangsklasse, maar dat betekent niet dat je in de 1e klasse zomaar even kampioen wordt. Er zijn vijf spelers gestopt en niet de minste, op het gebied van ervaring hebben we in moeten leveren. Er zijn nog stappen te maken. De jongens willen ervoor gaan, dat geeft mij als trainer/coach energie. Ze pakken de handschoen op, nemen het serieus. Als we op deze voet door blijven gaan, valt het vanzelf een keer goed. De kaarten worden pas in de laatste vijf wedstrijden geschud, dus ik maak me geen zorgen. Maar natuurlijk gaan we elke week voor de winst."

 

 

Ruud Stift

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>