Tim Bosselaar heeft door blessures weleens gedacht om de kicksen in de wilgen te hangen, maar inmiddels is hij één van de eerste spelers die trainer Frank Verhaar op het wedstrijdformulier zet. (foto: Roel van Dorsten)
Tim Bosselaar heeft door blessures weleens gedacht om de kicksen in de wilgen te hangen, maar inmiddels is hij één van de eerste spelers die trainer Frank Verhaar op het wedstrijdformulier zet. (foto: Roel van Dorsten)

Alleskunner Tim Bosselaar geniet van de sterke start van Full Speed

sport

DELFT - Full Speed beleeft tot op heden een prima seizoen. Afgelopen zaterdag werd dan wel van Vitesse Delft verloren (1-4), maar de mannen van Frank Verhaar bezetten nog steeds een keurige vierde plek op de ranglijst. 

Door: Alphons de Wit jr.

En die nederlaag was jammer, vindt de multi-inzetbare Tim Bosselaar. “Maar het is geen schande. Zij zetten ons vanaf het eerste moment vol onder druk en kwamen op voorsprong. Na een halfuur spelen merkten we dat zij dat niet meer volhielden en kwamen we beter in ons spel. Helaas maakten zij uit een rebound de 0-2. We kwamen nog wel terug tot 1-2, maar toen zij binnen tien minuten na rust voor de derde keer scoorden, voelden we het geloof wel een beetje wegebben. Uiteindelijk zie je het verschil als zij in de tweede helft René de Graaff nog in kunnen brengen. Hij had heel wat pittige duels om uit te vechten met zijn neef Leon Bekenes, die trouwens vroeg in de wedstrijd zijn pols al brak, maar hem op adrenaline uitspeelde.”

Vertrouwen
Dat terwijl Full Speed de wedstrijd vol vertrouwen tegemoet trad. “Op Donny van Oijen en Inayat Wiegeraad na waren we compleet en we hadden een goede reeks achter de rug. Helaas blijkt het bij de derby’s niet helemaal te werken, want van Concordia verloren we met 4-0. De overige wedstrijden hebben we wel gewonnen. Hopelijk kunnen we na de winterstop revanche nemen, want het zijn prachtige potjes met zoveel publieke belangstelling.”
Toch is Full Speed wél de hoogst geklasseerde regioploeg. “Het gaat ook beter dan we vooraf hadden verwacht. De voorbereiding verliep op zijn zachtst gezegd niet vlekkeloos: op wat wedstrijdjes in de Stad Delft Bokaal na, wonnen we geen wedstrijd. Dat is ook niet zo gek: we zijn ten opzichte van vorig jaar een paar belangrijke spelers kwijtgeraakt en er moesten nieuwe jongens worden ingepast. Gelukkig stond het aan het begin van de competitie goed.”
En dus is ook de sfeer goed. “Vorig seizoen waren er zo nu en dan wel wat irritaties; dat is nu niet het geval, maar dat komt misschien ook wel doordat de resultaten over het algemeen goed zijn.” Ook daarvoor heeft de 30-jarige middenvelder een verklaring. “Veel ploegen vinden het lastig om tegen ons te spelen, omdat we in de omschakeling razendsnel gevaarlijk kunnen worden. Daarnaast staat het achterin over het algemeen erg sterk, waardoor we ze meestal op minimaal twintig meter van onze goal weten op te vangen. Als je ziet dat we voorin veel behendige spelers met snelheid hebben, dan zijn we een lastige ploeg om te bespelen.”

Blessureleed
Zelf geniet Bosselaar vooral ook van het feit dat hij nog steeds op het veld staat. “Ik ben hier als zevenjarig jongetje begonnen en speelde op mijn zeventiende voor het eerst in het eerste elftal. Inmiddels zijn we dertien jaar verder en in die dertien jaar heb ik helaas met veel blessures te kampen gehad: ik heb mijn enkelbanden ingescheurd, mijn voorste kruisband afgescheurd, een kapotte meniscus gehad en daarna nog vaak gekampt met hamstring- en liesklachten. Bij die laatste blessures is het vooral heel frustrerend dat je een aantal weken bezig bent met optrainen, je een uurtje mee kunt doen en niet veel later op de training weer terugvalt. In dat soort situaties heb ik weleens gedacht ‘Ik kap ermee’, maar gelukkig heb ik dat niet gedaan.”

Multi-inzetbaarheid
Ook Frank Verhaar zal daar erg blij mee zijn, want de oefenmeester doet nooit tevergeefs een beroep op zijn pupil, met wie hij in het verleden ook samenspeelde. “Ik denk dat het voor de trainer erg fijn is dat ik op veel posities inzetbaar ben. Ik ben begonnen als buitenspeler, maar denk niet dat mijn individuele kwaliteiten sterk genoeg zijn om verdedigers dol te draaien. Ik moet het meer hebben van mijn duelkracht en agressiviteit. Op dat gebied kan ik ook genieten van N’Golo Kante: die legt zoveel energie in zijn spel en zit overal tussen; het is mooi om te zien hoe dat bij zijn tegenstanders tot frustraties leidt. Ook ben ik door de jaren heen inzichtelijk sterker geworden. Hierbij probeer ik ook mijn jeugdige teamgenoten bij te brengen om naar meer te kijken dan alleen naar wat er vóór hen gebeurt. Zo is het bijvoorbeeld ook belangrijk om bepaalde ruimtes dicht te lopen en alles om je heen in de gaten te houden. Het maakt dat de trainer me op verschillende plekken gebruikt; zo begon ik zaterdag op het middenveld, maar toen rechtsback Valentijn van der Wouwer geblesseerd uitviel, ben ik daar gaan spelen. Mijn voorkeur licht echter op het middenveld en daar houdt Frank ook rekening mee.” Ondanks de sterke start van Full Speed, wil Bosselaar waken voor al te hoge verwachtingen. “We zitten in een sterke poule en als we in het linkerrijtje eindigen, denk ik dat we het goed hebben gedaan.”