Rida Aarab voltooide zijn jeugdopleiding bij Full Speed, vertrok naar HMC, maar keerde in 2018 weer terug. "En ik heb geen moment spijt gehad van die overstap: de selecitie voelde meteen als een warm bad." (foto: Roel van Dorsten)
Rida Aarab voltooide zijn jeugdopleiding bij Full Speed, vertrok naar HMC, maar keerde in 2018 weer terug. "En ik heb geen moment spijt gehad van die overstap: de selecitie voelde meteen als een warm bad." (foto: Roel van Dorsten)

Rida Aarab wordt een completere voetballer bij Full Speed

Algemeen

DELFT - Een zondagmiddag bij Full Speed is zelden saai. Waar twee weken geleden met 6-0 van RKDEO werd verloren, droop Coal afgelopen zondag na een 5-1 nederlaag met de staart tussen de benen af na een bezoek aan sportpark Kerkpolder. Aanvaller Rida Aarab geniet ervan. 

Door Alphons de Wit jr. 

Full Speed herpakte zich dus afgelopen zondag prima na een ruime nederlaag in Nootdorp. “Tegen RKDEO en ook de wedstrijden ervoor begonnen we niet echt geïnspireerd en kwamen we al snel op achterstand”, vertelt Aarab. “Daarbij hebben zij een ontzettend goede ploeg en waren zij heel gretig. Dat was na de thuiswedstrijd die we met 1-6 verloren ook wel duidelijk. Ook tegen Coal verloren eerder dit seizoen dik, met 4-0, maar dat vonden we toen al geflatteerd. Zondagmiddag hadden we het idee dat we wat recht hadden te zetten. We begonnen goed en kwamen al binnen een kwartier op voorsprong. Na een 3-0 ruststand, kwamen we na de pauze op 5-0. Helaas lukte het niet om die ‘nul’ vast te houden, maar al met al was het natuurlijk een prachtige middag.” 

Nooit saai
En zo valt er altijd wat te beleven bij de wedstrijden van de Kerkpolderbewoners: in achttien wedstrijden wisten ze tweeënveertig keer te scoren, terwijl er vierenveertig tegengoals werden geïncasseerd: een gemiddelde van bijna vijf doelpunten per wedstrijd. “Er gebeurt inderdaad altijd wel wat bij onze wedstrijden. Hoe het komt dat het de ene wedstrijd een stuk beter loopt dan de andere vind ik moeilijk te verklaren. Uiteindelijk staan we op dit moment wel op een mooie vijfde plaats. Dat is wat mij betreft een knappe prestatie in ons eerste volledige seizoen in de tweede klasse.”
Ook over zijn eigen prestaties en ontwikkeling is de 24-jarige aanvaller niet ontevreden. “Het is natuurlijk altijd leuk om te scoren en dat lukte tegen Coal weer twee keer, waardoor de teller nu op tien staat. Verder ben ik onder Frank Verhaar als trainer een betere voetballer geworden; heb ik meer rendement. Met mijn snelheid en mijn kwaliteiten in de één-op-één weet ik het de tegenstanders vaak lastig te maken. Het mooie is ook dat mijn ploeggenoten weten hoe ze me moeten aanspelen om die kwaliteiten zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen.”

Teamgeest
Aarab is dus zeer tevreden over zijn trainer. “Frank is tactisch heel sterk en praat veel individueel met ons. Daarbij komt hij met tips hoe het beter kan en als je dat in de wedstrijden toepast, zie je ook echt dat het effect heeft. Daarnaast kan hij soms best streng zijn. Zondag stonden we bijvoorbeeld met 3-0 voor in de rust, maar gaf hij duidelijk aan dat we er echt nog niet waren. Daarbij refereerde hij aan de wedstrijd tegen Laakkwartier van twee weken geleden. Daarbij stonden we ook bij de rust met 3-0 voor, maar werd het uiteindelijk 3-2. Mij persoonlijk heeft hij ook aangesproken op het feit dat ik soms een gele kaart pak voor het commentaar op de leiding. Dat is ook echt iets wat uit mijn spel moet. Daarnaast is het gewoon een heel fijne vent die na een wedstrijd ook een drankje met ons meedrinkt; ik houd het bij cola. Hij weet ons te raken en zorgt voor een goede teamgeest.”
Ook met ploeggenoot Tim Zeller heeft de aanvaller een goede band. “Vroeger voetbalden we al samen op pleintjes en we hebben samen een groot deel van de jeugd bij SVH doorgelopen. Toen onze toenmalige trainer, met wie we een goede band hadden, naar Full Speed vertrok, vroeg hij of we mee wilden. Dat hebben we gedaan en dat beviel meteen heel goed. Na de overstap naar de senioren is Tim hier gebleven, terwijl ik de overstap maakte naar HMC. In 2018 ben ik door de goede verhalen van Tim uiteindelijk teruggekeerd en ik werd meteen ontzettend goed opgevangen door de jongens in de selectie. Verder blijft het bijzonder om met Tim te voetballen: in het veld hebben we echt een klik.”

Tips en ervaringen
Een klik ervaart Aarab ook met Donny van Oijen, met wie hij inmiddels voor het tweede seizoen samenspeelt. “Hij heeft natuurlijk op het hoogste amateurniveau gespeeld en daarover praten we regelmatig met elkaar. Hij geeft met tips waarvan ik veel kan leren. Dat vind ik belangrijk, want op voetbalgebied ben ik erg ambitieus: mijn doel is altijd om zo belangrijk mogelijk voor de ploeg te zijn en ik ben dit seizoen denk ik op de goede weg. Daarbij heb ik het ontzettend naar mijn zin bij Full Speed en is het goed te zien dat plezier en prestaties hand in hand gaan.”
Ten slotte kijkt Aarab uit naar het komend seizoen. “Ik heb het idee dat het niveau op de zaterdag net iets hoger ligt en het lijkt me superfijn om het tegen die ploegen op te nemen. Daarnaast zal er misschien meer publiek op die wedstrijden tegen regioploegen afkomen.”