De clinic Survivalrun bij Durf (Foto: Hans Dunlop)
De clinic Survivalrun bij Durf (Foto: Hans Dunlop)

Honderden Delftenaren in beweging tijdens Delftse Sportweek

sport

DELFT - Het judoën toch maar weer oppakken. Ontdekken of korfbal wat voor de kleine is. Een keertje laagdrempelig meedoen met 55+ fitness. Of eens zien wat survivalrun nou eigenlijk is. Allemaal drijfveren voor honderden Delftenaren die meededen met de ruim 150 activiteiten van de Delftse Sportweek. Delft liet zich 10 dagen lang van haar meest sportieve kant zien.

De Delftse Sportweek vond dit jaar plaats tijdens de Nationale Sportweek, van 16 tot en met 25 september. Tientallen Delftse verenigingen, clubs en sportaanbieders zorgden in die tien dagen voor een programma met meer dan 150 activiteiten verspreid door heel de stad.

Succesvol
Timme Provoost, één van de kartrekkers vanuit Delft voor Elkaar, blikt tevreden terug: “Via de website sportenindelft.nl zijn er voor de sportweek begon al bijna zeshonderd aanmeldingen binnengekomen!”. Ook tijdens de Delftse Sportweek deden veel Delftenaren nog spontaan mee aan sportieve activiteiten.

Voor alle leeftijden en niveaus
De Delftse Sportweek was duidelijk aantrekkelijk voor sporters van alle leeftijden. Zo kwamen er bijvoorbeeld veel vijftigplussers naar de 55+ fitness bij Vitesse Delft, maar was ook de korfbal dag voor de allerkleinsten bij ckv DES een groot succes. Verder werd er flink gesport bij onder andere Blue Birds, Studio Domingos, d’ELFT, Origin Sports, Dansschool Wesseling en Sweti Day.

Nieuwsgierig wat Delft op sport- en beweeggebied allemaal te bieden heeft? Je vindt het hele jaar door een handig overzicht op sportenindelft.nl

!