Toevallige passanten verzamelen zich al snel rondom de mat van Team Gouwe Sports
Toevallige passanten verzamelen zich al snel rondom de mat van Team Gouwe Sports

Sportieve ‘flashmobs’ op de Markt

sport

DELFT - Wie afgelopen zondag op de Markt was, zag iets anders dan de gebruikelijke toeristen of dagjesmensen. De Markt werd namelijk kortstondig omgetoverd tot een sportveld vol sportieve ‘flashmobs’. Judoka’s, dansers, hoelahoepers en walking footballers gaven demonstraties en nodigden voorbijgangers uit om mee te bewegen. De middag diende als voorproefje op de Delftse Sportweek, waarin Delftenaren van 16 tot en met 25 september gratis kunnen sporten. 

Opeens staan er midden op de Markt zo’n twintig kinderen in judopak die samen een prachtige judo demonstratie geven. Toevallige passanten verzamelen zich al snel rondom de mat van Team Gouwe Sports. Even later verschijnt er plots een groep enthousiaste sporters met allen een hoelahoep. Onder leiding van een personal trainer van Rob’s Coaching laten ze prachtig zien waarom sporten zo leuk kan zijn. Het duurt niet lang of veel Delftenaren hoelahoepen een nummertje mee. 

Voor alle leeftijden
De wat oudere sporters van het Walking Football in Delft doen daar zeker niet voor onder. ‘Sporten is voor alle leeftijden’ is hen op het lijf geschreven. Dat geldt evengoed voor de groep dansers van LA Dansstudio die de middag vol sportieve flashmobs afsluit met een aanstekelijke dansdemonstratie. “Zo zie je maar hoe sportief, actief en enthousiast Delft is”, aldus Timme Provoost van Delft voor Elkaar. “De Delftse Sportweek nodigt op die manier iedereen van alle leeftijden en niveaus echt van harte uit om laagdrempelig mee te bewegen.”
Delftse Sportweek
Na een succesvolle eerste editie in 2021, vindt er ook in 2022 weer een editie van de Delftse Sportweek plaats. Van 16 tot en met 25 september kun je bij heel veel verenigingen, clubs en sportbedrijven aan sportactiviteiten meedoen. Veel verenigingen organiseren open trainingen en hebben leuke activiteiten. Maar je kunt je ook aanmelden voor bijzondere clinics, workshops en ontmoetingen met ervaren sporters of experts. Meedoen is gratis en je hebt doorgaans geen ervaring nodig. “Dat is fijn, omdat je zo gewoon eens een keertje iets uit kunt proberen zonder dat je ergens aan vastzit. Dat is top, omdat je zo met je vrienden helemaal gratis een gave activiteit kunt doen. Dat is makkelijk, omdat je kunt kijken of een sport en een vereniging bij je passen. Dat is laagdrempelig, omdat je zo weer eens rustig een sport op kan pakken. Er is voor alle leeftijden wat te doen. Van peutergym tot breakdance voor tieners en stoelgym voor senioren.”

Honderd gratis sportactiviteiten
Inmiddels zijn er al zo’n honderd gratis activiteiten aangemeld. Nieuwsgierig naar wat je allemaal kunt doen? Op sportenindelft.nl vind je het gehele programma. Van yoga tot kickboksen. Van stijldansen tot tai chi, squash en badminton. Of is honkbal meer iets voor jou? Zoek je activiteit en meld je aan! Meedoen met sporten en activiteiten van de Delftse Sportweek is geheel kosteloos. Je hoeft dus niets te betalen en je zit ook zeker niet meteen aan een lidmaatschap of abonnement vast.