Heel Delft aan het sporten tijdens Delftse Sportweek

DELFT - Wil jij graag meer gaan sporten en bewegen en nieuwe sportactiviteiten uitproberen en ontdekken? Dan zit je van 16 oktober tot 24 oktober gebakken. Meld je aan voor de Delftse Sportweek en kom in beweging!

Door Cheyenne Toetenel

Vanuit het Delfts Sportakkoord is samen met de Delftse sportverenigingen de Delftse Sportweek georganiseerd. Gedurende deze week worden tal van sportactiviteiten georganiseerd waaraan je kunt deelnemen. Om alles te faciliteren wordt samengewerkt met Sportinnova en SportsCloud. Timme Provoost is Verenigingsondersteuner bij Delft voor Elkaar en projectcoördinator voor de Delftse Sportweek. “Vanuit het Sportakkoord hebben we besloten dat we na de coronatijd iets groots voor de verenigingen wilden terugdoen”, vertelt hij. “Verenigingen hebben een ontzettend moeilijke tijd gehad. Clubs zijn leden kwijt geraakt door gedwongen sluitingen, wat er ook financieel gezien flink heeft ingehakt. We willen de verenigingen met de Delftse Sportweek de mogelijkheid geven om die negatieve tendens weer te keren. Zij kunnen laten zien wat voor mooi sportaanbod Delft in huis heeft door het op een laagdrempelige manier te presenteren aan Delftenaren. Met deze sportweek willen we zorgen voor weer een frisse start voor de Delftse clubs.”  

Jong en oud
De Delftse Sportweek is voor iedereen, jong en oud, die weer lekker wil gaan sporten of een nieuwe sport wil uitproberen. Dit alles zonder enige verplichting, want plezier staat centraal. Alle verenigingen die willen meedoen hebben gezorgd dat ze aanbod hebben. Wat dacht je van fitness, voetbal, judo, hardlopen, cricket, dansen, volleybal, tafeltennis, hockey, skaten of free running? “Soms zijn het reguliere trainingen, maar er worden ook veel clinics georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan volleybalprofessional Victor Anfiloff die een volleybalclinic komt geven en oud ADO-speelster Priscilla Mesker die een meidenclinic komt geven bij Wippolder.”

Aangepaste sporten
Ook is er aanbod voor aangepaste sporten. Denk aan aangepast judo door Team Gouwe Sports , RaceRunning voor kinderen met een lichamelijke beperking bij AV’40, diverse open trainingen bij REDEOSS en Minder Motorisch Vaardig Voetbal bij Concordia.

Aanbod
Het volledige aanbod staat in de kalender op www.heeldeltsport.nl. “Het gaat nu om zo’n vijftig activiteiten aangeboden door tientallen sportverenigingen. Voor iedereen zit er wel wat bij.” 

Aanmelden
Heb jij je nog niet opgegeven, maar lijkt het je leuk om een nieuwe sport te ontdekken? Het is nog niet te laat. Kijk op de website www.heeldelftsport.nl, zoek leuke sport- of beweegactiviteiten en meld je aan voor één of meer van de activiteiten bij de verenigingen. Je mag ook binnenlopen zonder je aan te melden.

Meer berichten
 
CustomHtml_1