Gerrit Mol had graag samen met Cees van Zuijlen gevoetbald, maar die vertrok toen hij de overstap naar de senioren maakte. (foto: Roel van Dorsten)
Gerrit Mol had graag samen met Cees van Zuijlen gevoetbald, maar die vertrok toen hij de overstap naar de senioren maakte. (foto: Roel van Dorsten)

Hoe gaat het met Gerrit Mol?

sport

PIJNACKER - Gerrit Mol (60) is de jongste van de gebroeders Mol die het tot de hoofdmacht van Wippolder schopten.

Mol werd op zijn tiende lid bij Wippolder. "Ik zat op de Carel Fabritiusschool en elke vrije minuut waren we in de buurt met een bal in de weer. Om lid te worden van een club moest je tien zijn, maar soms deed ik stiekem mee."

- Hoe was het in de jeugd?
"In die tijd hadden DHC en DHL de betere jeugd en wij zaten daar net onder. De derby's waren altijd leuk en toen Rob Haasjes, de neef van Mart de Groot die bij VUC trainde, naar Wippolder kwam, gingen we ook echt goed voetballen. Hij was heel fanatiek."

- Kwam je al snel bij het eerste?
"Toen ik daar de leeftijd voor had. Ik was vanuit de jeugd één van de weinigen die de overstap maakte. Ik keek er al jaren naar uit om met mijn broer Hans en Cees van Zuijlen, die ik echt als mijn idolen zag, te voetballen. Helaas maakte Cees op dat moment uit onvrede de overstap naar Delft."

- Met wie speelde je samen?
"Onder anderen met mijn broer Hans, Henk Versteeg, Kees de Jonge, Piet Plooij, Piet Rossel, Huib Berbee, Hans Zwartjens, Gerard Zoet, Ton Hop, Humbert Noslim, Koos van der Burg, Arthur Alberts, Frank Gouweleeuw, Leon van Heijst en ook nog even met mijn broer Kees. We speelden voornamelijk tegen degradatie uit de vierde klasse KNVB."

- Hoe was de sfeer?
"Goed, toen Martin Stoelinga trainer werd, zorgde hij natuurlijk wel voor een feestje. Verder had je de kleedkamerhumor, zoals het shampoo blijven gieten terwijl iemand zijn haar aan het wassen was of opmerkingen als 'haal die dozen dan ook van je schoenen' als je over schoot."

- Wanneer stopte je?
"Toen ik vierentwintig was, bleek dat ik de ziekte van Bechterew had, waardoor mijn SI-gewricht steeds ontstoken was. Ik vertrok naar DHL, waar mijn zwager Chris de Bruin speelde. Ook daar speelde ik door de blessure vooral in het derde met onder anderen de jongens van Van Lier en Buitendijk. Na twee seizoenen hield ik het daar voor gezien en heb ik tot mijn tweeënveertigste in het tweede en derde van Wippolder gespeeld met onder meer mijn broers en zwager Kees Bouman."

- Hoe volg je het voetbal nu nog?
"Nadat ik stopte me voetballen, kwam ik erachter dat er meer sporten zijn die leuker en moeilijker zijn dan voetballen, zoals tennis en golf. Ik ga veel te weinig kijken, jammer eigenlijk, want ze spelen leuk voetbal, onder meer met de zoons van jongens met wie ik heb gespeeld."