Richard Langeveld voelt zich helemaal op zijn plek bij Full Speed.
Richard Langeveld voelt zich helemaal op zijn plek bij Full Speed. "Want alles rondom de selectie is hier tot in de puntjes geregeld." (foto: Roel van Dorsten)

Full Speed heeft de weg naar boven weer te pakken

sport

DELFT - Met Richard Langeveld contracteerde Full Speed dit seizoen, na het vertrek van Henk Baggerman naar ODB, een oude bekende als hoofdtrainer.

Langeveld speelde in het verleden enkele seizoenen bij Full Speed en was ook een jaar trainer van het tweede elftal van de roodbroeken. "Dat was een fantastisch jaar, waarin zowel het eerste als het tweede kampioen werd. Pierre van Zinnen was hoofdtrainer en vertrok na dat seizoen naar Delft. Ik hoopte hem te mogen opvolgen, maar daarvoor vond de club me te onervaren. Op dat moment was dat een domper, maar achteraf begrijp ik het wel."
De 53-jarige oefenmeester ging zijn eigen weg en keerde begin dit seizoen na achtereenvolgens drie jaar Quick Steps en drie jaar de zaterdagtak van GDA terug naar sportpark Kerkpolder. "Nadat duidelijk werd dat ze niet met de oude trainer verder gingen, benaderden ze me. Dat gaf aan dat ze me met een schuin oog in de gaten zijn blijven houden en dat streelde me. Ik kende de club natuurlijk al ik heb dan ook niet lang hoeven nadenken voor ik 'ja' zei."
Van die stap heeft Langeveld tot op heden nog geen spijt. "Full Speed was al een geweldige club met goede omstandigheden; die zijn alleen maar beter geworden. Alles rondom de selectie is tot in de puntjes geregeld. We hebben een uitstekende begeleidingsstaf, er zijn twee verzorgers en zelfs twee vaste vlaggers."

"DE VOORZITTER STAAT ACHTER DE BAR"
Maar dat is nog niet alles. "De sfeer is hier natuurlijk fantastisch. Je hebt hier nog echte clubmensen. Als je ziet dat de voorzitter op zondag- en donderdagavond zelf achter de bar staat, zegt dat genoeg. Op sportief vlak betekent het dat er niet snel jongens vertrekken, maar ook dat er niet snel nieuwe jongens komen, zeker als je niet betaalt. Maar dat is helemaal niet erg, ik vind het alleen maar goed. We moeten het op eigen kracht doen en aan jongens die na een jaar vertrekken omdat ze ergens anders vijftig euro meer kunnen verdienen, heb je als trainer niets."

"ALLEEN HET RESULTAAT TELT"
Op sportief gebied houdt het nog even niet over. Full Speed kende een goede voorbereiding met als hoogtepunt een finaleplaats in het toernooi om de Stad Delft Bokaal, maar in de competitie werden drie van de vijf wedstrijden verloren. "We wisten dat we met Oliveo, Zoetermeer en Graaf Willem II Vac een lastige serie hadden, maar dan is het niet nodig om die eerste twee wedstrijden met 5-1 te verliezen. De laatste wedstrijd van die serie toonden we verbetering en werd het 0-2; afgelopen wedstrijd hebben we met 2-1 van SEP gewonnen. Voetballend gezien was het niet mooi, maar na een serie zoals we die achter de rug hebben, telt alleen het resultaat. Dan moet je keihard knokken en dat hebben we gedaan. Hopelijk zetten we die stijgende lijn voort, want het is wel de bedoeling dat we het gat met de bovenste plaatsen verkleinen."
Langeveld krijgt hierbij hulp uit misschien wel onverwachte hoek. "Tegen SEP kreeg onze keeper Oscar Jimenez een rode kaart wegens hands. De tweede keeper Kiem Dao is tijdelijk gestopt vanwege zijn studie en de derde keeper is geblesseerd. Gelukkig is Jack Bommelé, die afgelopen seizoen nog bij Wippolder keepte, dit seizoen bij ons in het vierde als veldspeler gaan spelen. Ik heb hem aan het begin van het seizoen benaderd, maar hij zag het toen niet zitten om aan te sluiten bij de selectie, maar hij gaf aan dat ik in nood altijd een beroep op hem kon doen. Dat is nu het geval. Verder wil hij de concurrentiestrijd met Oscar aangaan en dat is, niets ten nadele van Oscar, natuurlijk alleen maar mooi."
Langeveld hoopt dat na de zege op SEP een nieuwe fase aanbreekt. "In het begin was het even aftasten, nu gaan we voortborduren op de goede dingen."