Als de laatste plooitjes gladgestreken zijn, prijkt het Wippolder-logo ook komend seizoen weer op de borst van Marcel de Letter. (foto: Roel van Dorsten)
Als de laatste plooitjes gladgestreken zijn, prijkt het Wippolder-logo ook komend seizoen weer op de borst van Marcel de Letter. (foto: Roel van Dorsten)

Trainers komen, gaan of blijven zitten waar ze zitten

Algemeen

DELFT - Terwijl de regioploegen zich in binnen- of buitenland voorbereiden op de tweede seizoenshelft, zijn sportbestuurders bezig met de vraag wie er in het seizoen 2016/2017 bij hun clubs voor de groep staat.

Op zaterdag verandert er weinig. Eki Korte en DSVP gaven onlangs aan niet samen verder te gaan. De gesprekken met zijn opvolger zijn inmiddels in een vergevorderd stadium, maar bij het ter perse gaan van deze krant nog niet afgerond. Bij Nootdorp staat Dick Boereboom voor het tweede seizoen op rij in zijn eentje voor de groep, terwijl Peter Klomp voor de achtste maal aan het seizoen als hoofdtrainer van Vitesse Delft begint en René Koetsenruyter er een vierde seizoen bij DVC aan vastplakt. In dezelfde poule zetten koploper Schipluiden en Manuel Vissers de uitdaging, die ze begin dit seizoen aangingen, 'gewoon' voort.

"DAT LIJKT EEN FORMALITEIT"
Bij zowel Ariston '80 als bij Taurus ziet het ernaar uit dat Willem Lok ook het komend jaar eindverantwoordelijk is. "Ik heb het hier heel erg naar mijn zin", vertelt de 50-jarige Alphenaar. "De twee clubs zijn perfect te combineren en ik heb in de TU maar één werkgever. Voor mij maakt het niet uit of ik Taurus train of de A-jeugd van Alphen. Sterker nog: ik hoef me op zaterdag niet te haasten om op tijd te zijn voor Ariston. De handtekeningen moeten nog worden gezet, maar dat lijkt een formaliteit. Ik kijk ernaar uit om hier volgend jaar weer te werken."
Ook op zondag zijn de meeste clubs voor het komend seizoen reeds voorzien van een trainer. RKDEO is in verregaande onderhandelingen met een kandidaat, maar verwacht dat pas na dit weekend handtekeningen worden gezet.
DHC kondigde onlangs aan de komende twee seizoenen verder te gaan met Rob de Lange, die daarmee voor zijn negende en tiende seizoen aan de Bras tekende. Ook Oscar Laguna Burgos, trainer bij Delft blijft zijn club trouw.
In de derde klasse blijft Martin de Mooij aan als hoofdtrainer van Oliveo. In de andere poule is Richard Langeveld de vervanger van Henk Baggerman bij Full Speed, waar Frank Verhaar het tweede elftal gaat trainen. Bij DHL hebben zowel trainer René Slegtenhorst als zijn assistent Danny Lukassen en trainer van het tweede Paul Koekenberg hun contract verlengd. Den Hoorn staat ook komend seizoen onder leiding van Ronald Hes, terwijl Ton Rekelhof bij SEP de vrijgekomen plaats van Marco Lange inneemt.

"HIJ HEEFT ME ER GRAAG NOG BIJ"
Bij Concordia blijft de samenstelling van de technische staf waarschijnlijk hetzelfde, hoewel er waarschijnlijk van petjes wordt gewisseld. "Want Martijn Leonard (assistent-trainer, red.) heeft aangegeven me er graag nog een jaar bij te hebben", vertelt nu nog hoofdtrainer Wim van Zinnen. "Hierover gaan we volgende week, als de selectie terug is van wintersport, in gesprek. Ik zie het wel zitten om nog een jaar aan de selectie verbonden te blijven, want ik heb het enorm naar mijn zin en de samenwerking met Martijn loopt goed. Waarschijnlijk wordt dit het laatste seizoen bij de selectie en ga ik daarna wat anders doen bij Concordia."
Bij Wippolder zijn de handtekeningen nog niet gezet, maar, verwacht trainer Marcel de Letter, dat dat een kwestie van tijd is. "Er moet nog een paar dingen geregeld worden en daar gaan we het dit weekend tijdens het trainingskamp over hebben. De spelersraad heeft aangegeven met me verder te willen en het bestuur en ik willen dat ook."
Ook bij Delfia zijn de besprekingen nog volop gaande. "Zowel bij Marco Immers als bij ons is er de intentie om met elkaar door te gaan", vertelt voorzitter Edwin de Graaf. "We zijn er echter nog niet helemaal uit, maar we hopen in de loop van komende week met goed nieuws te komen."