Sven Paternot kreeg afgelopen zondag veel lange ballen toegespeeld en weet daar met zijn lengte wel raad mee. DHL-verdediger Marvin van der Krogt kijkt toe. (foto: Roel van Dorsten)
Sven Paternot kreeg afgelopen zondag veel lange ballen toegespeeld en weet daar met zijn lengte wel raad mee. DHL-verdediger Marvin van der Krogt kijkt toe. (foto: Roel van Dorsten)

Paternot wil met Wippolder doorstoten naar tweede klasse

sport

DELFT – Wippolder beleeft tot op heden een prima seizoen. Afgelopen zondag rekende het af met mede-hoogvlieger DHL (2-1) en door de nederlaag van Den Hoorn bij Concordia, nestelde de ploeg van Marcel de Letter zich naast de koploper.

"Natuurlijk is dat waar we vooraf op hadden gehoopt", vertelt aanvaller Sven Paternot. "Gezien het afgelopen seizoen, waarin we tot op de laatste speelronde van de nacompetitie meededen om promotie, wil je graag bovenin meedoen. We staan nu bovenaan in de tweede periode en als we die pakken, kan het seizoen er daarna alleen maar nog mooier worden."

"HET WAS EEN RARE WEDSTRIJD"
Afgelopen zondag werd een goede stap gezet door DHL, dat voorafgaand aan de wedstrijd in punten gelijk stond, te verslaan. "Het was een beetje een rare wedstrijd. We kwamen vlak voor rust met 1-0 achter door een voorzet die het doel in woei, maar kwamen gelukkig snel op gelijke hoogte. Halverwege de tweede helft speelde de wind ook weer een grote rol bij de winnende goal van Mark Jongste. De bal veranderde op het laatste moment van richting, waardoor hun keeper mis zat."
Toch wil Paternot de zege niet 'lucky' noemen. "Want zij hebben een aantal wat oudere spelers die gedurende de tweede helft moe werden, terwijl wij conditioneel beter waren."
De reeks van goede resultaten, Wippolder verloor alleen van mede-koploper Den Hoorn, ziet Paternot vooral als een bevestiging van het feit dat Wippolder volwassener is geworden. "Want vorig seizoen gaven we vaak in de slotfase een overwinning of een punt weg. Nu weten de voorsprong, als we hem eenmaal hebben, netjes over de streep te trekken."
Hierin ziet de 23-jarige aanvaller een belangrijke rol weggelegd voor Mickey Huijnen en Mike Mesker, die aan het begin van het seizoen overkwamen van respectievelijk Den Hoorn en Delft. "Die jongens hebben beide ervaring in de tweede klasse en zijn sturend in ons elftal. Dat is belangrijk in het jonge elftal dat we hebben." Paternot ziet zichzelf bij Wippolder ondanks zijn jonge leeftijd als één van de routiniers. "Ik ben inderdaad één van de oudere jongens en zie voor mezelf ook een rol weggelegd in de coaching van die jonge jongens. Ik heb het idee dat zij dat wel op prijs stellen."

"HET BOTERT GOED"
Over trainer Marcel de Letter is Paternot tevreden. "Het botert goed tussen de club en hem. Dat blijkt ook wel, want hij zit hier al voor het vijfde jaar. Of hij nog lang blijft, is vooral aan hem. Hij zit voorlopig in ieder geval goed op zijn plek en we draaien bovenin mee."
Paternot zelf heeft voor dit seizoen ook persoonlijke doelstellingen. "Op dit moment staat de teller bij mijzelf op vier goals en daar wil ik er nog wel een aantal bijprikken. Ik ga geen aantallen noemen, want daar word je na afloop van de competitie op afgerekend, maar ik heb het wel in mijn hoofd zitten. Gelukkig zijn we als elftal niet afhankelijk van mijn goals: Mark Jongste is dit seizoen echt ons goudhaantje en in de rest van het elftal, ook op het middenveld, zijn er genoeg jongens die hebben laten zien dat ze doelpunten kunnen maken."
Na de uitwedstrijd tegen Erasmus van aanstaande zondag is de competitie op de helft en is Wippolder alle tegenstanders één keer tegengekomen. "Vooral Den Hoorn en Concordia hebben een sterke indruk op mij achtergelaten. Ik denk dat het uiteindelijk tussen ons drieën zal gaan. We gaan er keihard aan werken om Den Hoorn achter ons te houden, maar dat zal zeker niet makkelijk zijn. Uiteindelijk is ons doel natuurlijk om naar de tweede klasse te promoveren. Op welke manier we dat doen maakt in principe niet zoveel uit, al zou een kampioenschap natuurlijk wel erg mooi zijn. Ik begreep van mensen binnen de club dat we vijfentwintig jaar geleden voor het laatst kampioen zijn geworden."