Volgens Wim van Zinnen (derde van links, in het blauw) zijn alle ingrediënten er om van de nacompetitie een succes te maken. (foto: Roel van Dorsten)
Volgens Wim van Zinnen (derde van links, in het blauw) zijn alle ingrediënten er om van de nacompetitie een succes te maken. (foto: Roel van Dorsten)

Wim van Zinnen hoopt dat het toetje Concordia goed zal smaken

sport

DELFT – Voor Concordia zit het seizoen er na de reguliere competitie nog niet op. Wim van Zinnen mag in zijn laatste wedstrijden als hoofdtrainer van de zwarthemden proberen om promotie naar de tweede klasse af te dwingen.

Waar sommige ploegen bij het behalen van de nacompetitie balen van het mislopen van het kampioenschap, is daar bij Concordia geen sprake van. "We zaten in een sterke poule", weet Van Zinnen. "De eerste seizoenshelft was Den Hoorn de sterkste, na de winterstop was dat Wippolder. Wij zaten er gedurende het hele seizoen een beetje tussenin. Ik denk dat Wippolder de terechte kampioen is. Wij zijn blij dat we het via de nacompetitie mogen proberen."

Perfecte omstandigheden
In de eerste ronde van de nacompetitie staat een dubbele ontmoeting tegen het FC Zoetermeer van Chris Treling op het programma. "Het is natuurlijk altijd leuk om tegen iemand te spelen die je goed kent. Daarbij zijn de omstandigheden in zo'n nacompetitie perfect, dat heb ik ook tegen mijn spelers gezegd: het weer is in deze tijd van het jaar mooier, doordat er minder wedstrijden zijn, is er meer publiek en wij spelen voor promotie, dus we kunnen alleen maar winnen."
Van Zinnen denkt met zijn ploeg goede kansen te hebben. "We hebben een fitte en brede groep en de laatste weken ziet het veldspel er heel verzorgd uit. Wat dat aangaat moeten we natuurlijk vooral van onze eigen krachten uitgaan. Aan de andere kant is de weg nog lang en staan dit soort wedstrijden altijd op zichzelf. Zoetermeer heeft de eerste periode gepakt en is daarna in een mindere fase terechtgekomen, maar als ze eenmaal de geest krijgen, hebben we het er heel lastig mee. Daarnaast is er, mochten we een ronde verder komen nog een dubbele ontmoeting. De weg is dus nog lang" Dat is nog niet alles. "Want ook ons tweede en derde elftal komen uit in de nacompetitie. Die jongens zijn voor hun eigen elftallen dus nog hard nodig."

Stapje terug
Voor Van Zinnen zou promotie naar de tweede klasse een mooie afsluiting zijn van zijn periode als hoofdtrainer bij Concordia. "Maar als dat niet lukt, dan gaan we er volgend jaar weer vol voor onder leiding van Martijn Leonard. Ik ben dan assistent, dus de rollen zijn dan omgedraaid. Maar voorlopig zullen we er in de komende weken alles aan doen om ervoor te zorgen dat we dan al tweede klasse spelen."