Martijn Overes denkt niet met lege handen te eindigen

sport

DELFT - Concordia kende een prachtig weekend. De oudste club van Delft won zelf met ruime cijfers van Taurus (8-2) en zag koploper Den Hoorn dure punten verspelen tegen SEP (2-2).

"Het is jammer dat we het weekend ervoor met 5-4 bij De Ster verloren", vindt verdediger Martijn Overes. "Want als we die wedstrijd gewonnen hadden, hadden we nu niet alleen de koppositie gedeeld, maar hadden we de winst in de tweede periode ook nog in eigen hand. Nu is dat niet het geval, want nu staan we weliswaar twee punten voor op Wippolder, maar zij hebben nog de inhaalwedstrijd tegen HMC voor de boeg. Wat dat aangaat hopen we dat zij, net als wij punten laten liggen tegen De Ster. Anders staan we alsnog met lege handen."

"WE HEBBEN HET IN EIGEN HAND"
Hoe zit het dan met de derde periode? "Als je die wint," vertelt de 23-jarige middenvelder, "is de kans dat je kampioen wordt natuurlijk sowieso al groot. Wat dat aangaat hebben we, doordat we nog tegen Wippolder én Den Hoorn spelen de titelkansen in eigen hand."
Mocht het nog op doelsaldo aankomen, dan deed Concordia afgelopen zondag tegen hekkensluiter Taurus goede zaken. "We hadden niet verwacht dat het zo makkelijk zou gaan, want in de uitwedstrijd stonden we lange tijd met 2-0 achter en wonnen we uiteindelijk met 2-3. Nu kwamen we vroeg op voorsprong en dan gaat het toch een stuk makkelijker."
Concordia presteert dit jaar sowieso goed, getuige de tweede plaats op de ranglijst. "We mikten aan het begin van het seizoen ook op promotie", vertelt Overes. "Maar nu we er ruim een half seizoen op hebben zitten, moet het kampioenschap zeker haalbaar zijn. Den Hoorn heeft sinds de winterstop slechts één wedstrijd gewonnen; zij hebben vaker last van een dip. Bij ons is het steeds beter gaan lopen. Er is nogal wat veranderd ten opzichte van het vorig seizoen. We hebben niet alleen andere trainers; we zijn ook van systeem veranderd. De afgelopen jaren speelden we onder John de Letter 3-5-2. Dit seizoen zijn we overgestapt naar een 4-3-3-systeem."
Overes kent de voordelen van beide systemen. "De afgelopen seizoenen was ik de enige centrale verdediger en heb ik geleerd de organisatie neer te zetten. Dat ging niet meteen helemaal goed, maar ik heb er zeker van geleerd. Inmiddels speel ik sinds een aantal weken centraal achterin samen met Robin van Rijn. Heel veel verschil met het andere systeem is er niet, al heb je wel iets meer mogelijkheden om je als centrale verdediger met de aanval te bemoeien."
Over de nieuwe trainers, Wim van Zinnen met als assistent Martijn Leonard, is de verdediger ook te spreken. "Doordat Martijn nog met de cursus TC1 bezig is, is hij er op dinsdag niet. Op donderdag leidt hij de trainingen. De wisselwerking gaat hartstikke goed. Ze hebben goed overleg en tijdens de wedstrijden neemt Wim de beslissingen. Volgend jaar gaan ze samen verder, maar zullen de rollen omgedraaid zijn."

"WE HEBBEN GEEN CLUBHOPPERS"
Ook in de spelersgroep voor het komend seizoen verwacht Overes niet heel veel wijzigingen. "We hebben er niet echt clubhoppers bij zitten. Het is een jonge groep, waarbij Wim Groenewegen en Laurens Waling de routiniers zijn en de rest van de jongens zo tussen de achttien en vijfentwintig jaar oud. Als we nog een aantal jaren samen doorgaan, gaat de club nog veel plezier aan ons beleven, denk ik."
Op welk niveau dat komend seizoen gaat gebeuren is nog niet helemaal duidelijk. "Maar ik ga ervan uit dat dat in de tweede klasse is. Ik denk dat het feit dat we ervaring op dat niveau hebben weleens doorslaggevend kan zijn dit seizoen. Het verschil met de tweede klasse is namelijk erg groot. Daar lag alles heel dicht bij elkaar, terwijl we in de derde klasse vaker met grote cijfers winnen."