De mannen van Den Hoorn, voorafgaand aan de training van afgelopen dinsdagavond. Met als derde van rechts trainer Ronald Hes.
De mannen van Den Hoorn, voorafgaand aan de training van afgelopen dinsdagavond. Met als derde van rechts trainer Ronald Hes.

SV Den Hoorn wil zichzelf gaan belonen voor een prima seizoen

sport

DEN HOORN – Het vlaggenschip van SV Den Hoorn stond bijna het hele seizoen bovenaan, maar moest de koppositie op de valreep afstaan aan SV Wippolder. Maar niet getreurd. De mannen van Den Hoorn gaan volgende week de nacompetitie in.

Wint het vervolgens alle vier de wedstrijden, dan wordt de grote doelstelling namelijk nog altijd bereikt: promotie naar de tweede klasse.

Wens
Die wens leeft behoorlijk in de spelersgroep, bij de begeleiding en binnen de vereniging, geeft trainer Ronald Hes aan. "We willen enorm graag promoveren. En dat kan nog steeds."
SV Den Hoorn won namelijk de eerste periodetitel, stond zeven maanden bovenaan, maar liet in de weken dat de prijzen werden opgehaald net iets te vaak punten liggen. Daarentegen won Den Hoorn ook wel veel van haar wedstrijden. Van de 25 tot nu toe gespeelde duels won het er zelfs zeventien. De rood-witten speelden vijf keer gelijk en verloren slechts drie keer.
Met deze statistieken had het in menig andere afdeling glansrijk kampioen geworden, maar helaas voor SV Den Hoorn leed Wippolder in de derde klasse nog minder puntverlies.
Het vlaggenschip van SV Den Hoorn had afgelopen jaar de minst gepasseerde achterhoede van deze klasse. "Organisatorisch staat het bij ons goed", zegt Hes. "We hebben een goed voetballende team, met veel snelheid voorin. We mogen alleen wèl wat makkelijker gaan scoren."
SV Den Hoorn heeft dit jaar een relatief jong team. Dat hoeft tijdens de nacompetitie, met wedstrijden die steeds als finales zijn, echter geen nadeel te zijn, verwacht Hes. "Deze groep wil gewoon heel graag prijzen pakken. En daarvoor hebben we genoeg kwaliteit."

Laatste wedstrijd
Aanstaande maandag speelt Den Hoorn de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen: om 14.00 uur thuis tegen Full Speed. De zondag daarop speelt het de eerste nacompetitiewedstrijd tegen Alphen, Teylingen of MMO. Wie het precies wordt, moet blijken uit de afloop van de laatste competitiewedstrijd. "Momenteel ken ik ze nog niet, maar ik krijg de wedstrijdanalyses van hun laatste wedstrijd", zegt Hes daarover.
Hoe lastig het is om via de nacompetitie te promoveren? "We spelen maximaal vier wedstrijden", weet de trainer. "Eerst uit en thuis tegen dezelfde club, daarna volgen twee wedstrijden in een poule van drie, waarvan de beste promoveert naar de tweede klasse."
En dat laatste wil Den Hoorn maar wat graag. "We zijn dan wel geen kampioen geworden, maar SV Den Hoorn is een hele mooie vereniging en we hebben een goede en enthousiaste spelersgroep. Nu is het tijd dat we onszelf gaan belonen voor zo'n mooi seizoen…"