DSVP bevond zich afgelopen zaterdag ondanks de openingstreffer van Hozan Hossaini weer aan de verkeerde kant van de score.
DSVP bevond zich afgelopen zaterdag ondanks de openingstreffer van Hozan Hossaini weer aan de verkeerde kant van de score. "Alles zit tegen dit seizoen." (foto: Roel van Dorsten)

Hozan Hossaini gelooft in laatste strohalm voor DSVP

sport

PIJNACKER - Het geluk lacht DSVP al enige jaren niet toe. Na de promotie naar de eerste klasse in 2012 en twee degradaties in de drie jaar erna moeten de Pijnackernaren nu alle zeilen bijzetten om niet naar het laagste amateurniveau te dalen.

Afgelopen zaterdag had de ploeg van John de Letter, die eind februari de taken van Eki Korte overnam, goede zaken kunnen doen door MVV tot op een punt te naderen. Maar anders geschiedde. "We begonnen de wedstrijd zoals altijd met goede moed", vertelt Hozan Hossaini, belangrijke kracht op het middenveld. "We kwamen ook goed op voorsprong, maar vanaf dat moment bleven we maar achteruit lopen. Ik heb het in het veld nog wel geprobeerd te corrigeren, maar dat lukte niet. Ik ben namelijk van mening dat je een voorsprong moet uitbreiden, terwijl een aantal jongens hem vooral willen koesteren."
MVV '27 kwam nog voor rust op gelijke hoogte en daar bleef het helaas niet bij. "Want we waren nog maar net aan de tweede helft begonnen toen één van hun spelers zomaar door onze verdediging heen kon lopen. Hij zorgde ervoor dat we weer een achterstand weg moesten poetsen. In het vervolg van de wedstrijd hadden we veel druk op hun doel, het was het echt eenrichtingsverkeer. Tot scoren kwamen we echter niet meer. En dus zaten we weer aan de verkeerde kant van de score."
Het wedstrijdverloop lijkt exemplarisch te zijn voor het seizoen van DSVP tot nu toe. "Als groep hebben we het heel erg naar ons zin. Ondanks het feit dat we meer verliezen dan winnen, hebben we er nog steeds heel veel plezier in en voetballend gaat het ook echt niet verkeerd. We zitten alleen altijd aan de verkeerde kant van de score."

"TOEN ZAT BIJNA ALLES MEE"
Dat terwijl Hossaini ook betere tijden heeft gekend bij DSVP. "Dat we kampioen van de tweede klasse werden, is alweer vier jaar geleden. In dat seizoen zat bijna alles mee, waardoor we in een positieve flow zaten. Nu is het precies andersom, maar ik ben ervan overtuigd dat we nog aan directe degradatie kunnen ontsnappen. We hebben nog vijf wedstrijden om vijf punten in te lopen op de nacompetitieplaatsen en we spelen nog tegen een aantal clubs waartegen we al eerder dit seizoen aangetoond hebben ervan te kunnen winnen."
Een duidelijk verschil met die hoogtijdagen ziet de middenvelder in de leeftijdsopbouw binnen de selectie. "Bij deze groep zouden we in elke linie wel een extra ervaren speler kunnen gebruiken. Natuurlijk zitten er ook nu jongens bij die een aantal jaar ervaring in het eerste elftal hebben, maar ook de afgelopen seizoenen waren al met al weinig succesvol."

"EKI WAS EEN PRIMA TRAINER"
Ook de trainerswissel van eind februari heeft tot op heden weinig effect gesorteerd. "Eki Korte was een prima trainer, daar heeft het echt niet aan gelegen en John de Letter kan je op basis van die paar wedstrijden nog niet echt beoordelen. Ik vind dat dat pas na een seizoen kan. Je ziet wel dat hij gezien de situatie waarin we nu verkeren vooral defensieve zekerheid wil inbouwen, hoewel ik aan hem zie dat hij eigenlijk een aanvallendere speelstijl aanhangt. Ik denk ook dat we die komend seizoen ook gaan oppakken, want dat ligt onze groep beter." Hossaini speelde eerder al onder De Letters broer Marcel. "Tot op heden berusten de overeenkomsten die ik zie vooral op het uiterlijk. Onder Marcel speelden we iets aanvallender, maar dat zullen we komend seizoen onder John waarschijnlijk dus ook gaan doen."
De middenvelder is er ook dan gewoon weer bij. "Dat geldt voor bijna alle jongens in de selectie. We hebben het samen hartstikke naar ons zin en voor mijzelf geldt dat ik voor mijn maatschappelijke carrière heb gekozen en dus niet vol meer voor het voetbal ga. Het blijft natuurlijk een prachtige uitlaatklep."