Dirk-Jan Renaud is overtuigd van de kwaliteiten van Schipluiden.
Dirk-Jan Renaud is overtuigd van de kwaliteiten van Schipluiden. "Maar kampioen worden we niet zomaar. Daarvoor zijn de tegenstanders te sterk." (foto: Roel van Dorsten)

Dirk-Jan Renaud wil meegroeien met Schipluiden

sport

SCHIPLUIDEN – Schipluiden heeft een prima eerste seizoenshelft achter de rug. De Midden-Delflanders maakten de overstap naar de vierde klasse zaterdag en stelden niet teleur: op één wedstrijd na werden tot nu toe alle duels gewonnen.

"Wat dat aangaat was de uitwedstrijd bij CION van afgelopen weekend van groot belang", vertelt middenvelder Dirk-Jan Renaud. "We zagen hen als één van de concurrenten voor de titel en hebben ze nu op een mooie afstand gezet. Daarnaast is het gat met de naaste belager Maense vier punten gebleven."
Met Maense noemt Renaud de enige ploeg waartegen Schipluiden punten heeft laten liggen: thuis werd het 3-3. "Zij zijn echt een gevaarlijke ploeg, die je niet zomaar achter je houdt. Dat wordt nog een heidens karwei. Vóór de competitie was nog niet helemaal duidelijk wat voor ploegen we tegen ons zouden krijgen. Na de eerste competitiehelft hebben we gezien dat er een soort van tweedeling is: van de eerste zeven ploegen valt het niveau heel erg mee. De ploegen eronder zijn duidelijk minder, maar kunnen het ons ook lastig maken door niet te voetballen. Dat zagen we pas bij MSV'71: zij stonden met zijn allen voor het eigen doel en dan is het lastig om erdoor te komen. De laatste minuten stonden we met 1-2 voor en verwachtten we dat ze nog wel zouden komen, maar we konden de bal minuten achterin rondtikken zonder dat zij ertussen zaten. Ook uit bij DVC hadden we het ondanks 2-7 einduitslag best wel even lastig."
"EEN PERIODE WAS DE
DOELSTELLING"
Door de tegenstand in de competitie wil Renaud nog niet van een kampioenschap spreken. "Al aan het begin van het seizoen was een periode de doelstelling en die hebben we inmiddels. We gaan er de tweede seizoenshelft weer tegenaan, maar dat we aan het eind van de rit nog bovenaan staan, is zeker nog geen uitgemaakte zaak."
Renaud zelf maakt sinds begin vorig seizoen deel uit van de selectie van Schipluiden. "Ik heb ervoor vijf jaar bij Westlandia gespeeld, waarvan ik de laatste twee seizoenen bij de selectie zat. Het eerste jaar speelde ik nog regelmatig mee met het eerste, maar het jaar erna speelde ik door blessureleed vooral in het tweede mee. Dat seizoen werden we Nederlands kampioen voor reserveteams: dat was prachtig."

"DIT IS TOCH WEL MIJN CLUPPIE"
De 22-jarige middenvelder keerde na dat seizoen terug naar zijn jeugdliefde Schipluiden. "Want dat is toch wel mijn cluppie. Zowel mijn vader als mijn opa zijn er voorzitter geweest en ik heb hier in de jeugd ook gespeeld. Daarbij hebben we een heel goede en jonge ploeg, waarbij ik samen kan spelen met jongens met wie ik in de jeugd ook heb gevoetbald."
Toen Renaud voor een rentree bij zijn jeugdliefde koos, speelde Schipluiden in de tweede klasse op zondag. Inmiddels is dat vierde klasse zaterdag. "Eind vorig seizoen heb ik best even getwijfeld. Westlandia zaterdag gaf aan geïnteresseerd te zijn, maar ik koos voor Schipluiden. Het leuke aan op zaterdag voetballen is dat ik op zondag weer bij Feyenoord kan kijken, zoals ik dat voor ik op zondag voetbalde ook altijd deed. Daarnaast zie ik hier ook echt een uitdaging, want ik denk dat we nog steeds een selectie hebben op tweede klasniveau. Onlangs speelden we tegen tweedeklasser SEV en wonnen we dik verdiend met 2-1. We hebben een jonge ploeg waar nog veel rek in zit, maar die ook nog weleens meegaat in het niveau van de tegenstander en daardoor niet volledig laat zien wat er in het elftal zit. Zelf ben ik nog maar 22 jaar oud en wil ik me blijven doorontwikkelen. Ik ga ervan uit dat dit bij Schipluiden is en dat zowel het elftal als ik stukje bij beetje groeit en hogerop komt. Aan andere clubs wil ik helemaal niet denken, daarvoor heb ik het hier veel te goed naar mijn zin."