Maak het verschil door te trainen bij Voetbalschool Het Verschil

  sport

Editie: Week 39, Jaargang 22 |

Bij Voetbalschool het Verschil draait het vooral om het aanleren van functionele techniek.

DELFT - Op de velden van DHC kunnen enthousiaste voetballers sinds afgelopen zondag terecht bij Voetbalschool Het Verschil om hun functionele techniek te verbeteren.

Voetbalschool Het Verschil is één van de langst bestaande voetbalscholen in de regio. “We zijn in augustus 2005 met zeven jeugdtrainers van GDA begonnen”, vertelt Hans Kooijenga.  In die tijd had je alleen nog maar de voetbalschool van Chris Kronshorst. Later kwamen er daar steeds meer bij. Wij werden door Evert Steinvoort, toen nog hoofd opleidingen bij GDA voorgesteld aan Roel Timmer, de voormalig spits van ADO Den Haag. Hij gaf techniek bij de jeugdelftallen. Dat vonden wij zo leuk dat we ons er in zijn gaan verdiepen.”


Hierbij spaarden zij kosten noch moeite. “We hebben ons eerst verdiept in de oefenstof van Wiel Coerver en René Meulensteen. Daarna heb ik zelfs nog een interne cursus van vijf dagen bij Meulensteen op Papendal gevolgd. Vanaf daar zijn we het verder gaan uitwerken.”


Van de zeven grondleggers is Hans Kooijenga (52) nog over met Kees van Hattem (54). “We werken nu met trainers die we zelf opleiden. Zij volgen bij ons een programma, waarna ze zelf trainingen gaan geven. Die bekijken we en als dat goed gaat, mogen ze voor ons werken.”

Dat Voetbalschool Het Verschil garant staat voor kwaliteit, blijkt wel uit het feit dat de school er, na een periode waarin de voetbalscholen als paddenstoelen uit de grond schoten, nog steeds staat. En dat op vier locaties. “Dat komt doordat we om ons heen blijven kijken naar wat belangrijk is. Zo begonnen we puur als een basistechniekschool, maar we leggen de laatste tijd veel meer de nadruk op functionele techniek. Het is natuurlijk wel leuk om uit stilstand zestien scharen achter elkaar te kunnen maken, maar als je je tegenstander niet voorbijkomt, heb je daar nog niets aan”, vertelt Kooijenga.
Wil jij ook je functionele techniek verbeteren, kijk dan op www.voetbalschoolhetverschil.nl en geef je op om op zondag van 9.00 uur tot 10.00 uur of 10.15 uur tot 11.15 uur de cursus te volgen.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1