Afbeelding

Voetbalschool Chris Kronshorst: een garantie voor voortreffelijke techniektraining

sport

Editie: Week 23, Jaargang 21 |

Techniektrainer Chris Kronshorst leert de jeugd graag alles over techniek op voetbalgebied.

DELFT – Zeven jaar lang is de vermaarde techniektrainer Chris Kronshorst onderweg geweest. Vier jaar lang was hij verbonden aan Red Bull Salzburg in Oostenrijk, samen met trainer Co Adriaanse. Nu is hij weer terug in Nederland en dan vindt hij het meteen erg leuk om weer iets op te starten.
Chris Kronshorst in vooral bekend om zijn techniektrainingen op het voetbalveld. Negen jaar geleden is hij begonnen met voetbalscholen waarin alleen dit soort trainingen centraal stonden. “Er waren in die beginperiode helemaal geen scholen”, zegt hij. “Na het succes van die eerste trainingsscholen is er een explosie gekomen. Tegenwoordig start iedereen zijn eigen voetbalschool. Veel van de opstarters van zulke scholen hebben in het begin bij mij getraind.”
Voetbalschool Chris Kronshorst is natuurlijk meer dan al die andere een garantie voor voortreffelijke techniektraining volgens de Wiel Coerver methode. “Deze markt wordt wel een beetje verziekt door trainers en voetbalscholen die het niet goed aanpakken”, zegt hij. “Daarom ben ik na mijn terugkomst in Nederland erg gemotiveerd om weer een goede voetbalschool op te zetten. Ik ben bij een aantal clubs langs geweest om de accommodatie te bekijken. De meeste clubs waren al voorzien. Daarom heb ik de stoute schoenen aangetrokken en contact opgenomen met DHC, mijn oude club. Met de vraag of het mogelijk was mijn techniektraining in te passen in hun trainingsschema, was er ruimte beschikbaar, kon ergens een uurtje gecreëerd worden?”
Hij heeft zelf een groot DHC-verleden, maar benadrukt dat hij onafhankelijk wil zijn. Dat betekent dat zijn voetbalschool de velden uitsluitend huurt. Bij voetbal draait het voor 99,9 procent om techniek. Een combinatie van trucs leren, bewegingen en afspelen, want ook dat is techniek. “Twee keer per jaar houd ik een evaluatie met DHC”, zegt hij. “Aan het einde van november en begin mei. Bevalt het van beide kanten, dan kunnen we doorgaan. Anders ga ik op zoek naar een andere accommodatie.”
Na zeven jaar aan het werk geweest te zijn door heel Europa, het Midden-Oosten, China en Japan, heeft hij nu weer veel zin in de voetbalschool. Een beetje los daarvan staat de begeleiding van ouders. “Soms zou het handig zijn als die voor het team van hun zoontje ook eens een training zouden kunnen geven”, legt hij uit. “Ik kan de ouders handvatten geven. Ook lijkt het me leuk om een aparte meisjes- of damesgroep te hebben. Je ziet dat er onder meisjes en dames ook steeds meer belangstelling is voor voetbal en techniektrainingen. Bij de trainingen heb ik overigens assistentie van Jason Vermeer, die al vanaf zijn tiende bij mij getraind heeft.”
Iedereen met belangstelling voor Voetbalschool Chris Kronshorst kan meedoen aan twee clinics voor 25 euro. Deze vinden plaats op de zondagen 30 juni en 7 juli. De trainingstijden zijn van 9.00 tot 10.00 uur, van 10.15 tot 11.15 uur en van 11.30 tot 12.30 uur. Inschrijven tot en met 25 juni voor iedereen van acht tot achttien jaar. Bevalt het? Schrijf je dan definitief in bij Voetbalschool Chris Kronshorst. De trainingen beginnen vanaf woensdag 4 september. Kijk op www.voetbalschoolchriskronshorst.nl of mail naar info@voetbalschoolchriskronshorst.nl.(ML).
 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12