Afbeelding

Chris Kronshorst doceert techniek over heel Europa

sport

Editie: Week 33, Jaargang 22 |

Chris Kronshorst is bijna dagelijks in de weer om voetballers techniektraining te geven. Deze maand doet hij dat in Georgië.

DELFT – Chris Kronshorst verblijft de maand augustus in Tiblisi. Op uitnodiging van trainer Luc Nijholt neemt de sympathieke Delftse ex-prof de jeugd van 8 tot 19 jaar van Dinamo Tiblisi onder handen.


“Samen met Luc Nijholt heb ik in Qatar en Salzburg gewerkt”, legt Kronshorst uit. “Luc is in mei aan de slag gegaan bij Dinamo als hoofd van de jeugdopleiding. Bij de club doen ze niets aan techniektraining en dus vroeg Luc of ik voor een jaar wilde overkomen. Nu is dat niet praktisch, want op 5 september start mijn voetbalschool weer en daar moet ik bij zijn. Toen hebben we afgesproken dat ik een paar periodes van een maand naar Tiblisi ga.”


Kronshorst en techniektraining zijn synoniem. Ooit aangestoken door de methode van Limburger Wiel Coerver, houdt Kronshorst zich al meer dan veertig jaar bezig met techniektraining. De grote doorbraak kwam toen hij tien jaar geleden een voetbalschool van de grond tilde. Sinds die tijd is hij een geziene gast bij grote Europese clubs. “Mijn methode is gericht op het individueel begeleiden van de voetballertjes. Alle deelnemertjes krijgen een bal. We doen de oefening voor en vervolgens gaan die gastjes ermee aan de slag. Het is geweldig om te zien hoe die mannetjes dan vooruit gaan. Soms stroomt er na een week of drie nog een nieuw spelertje in en dan zie je pas welke stappen de jongens gemaakt hebben die vanaf het begin de cursus hebben gevolgd.”


Waar hij zijn methode ook toepast, steeds staat plezier in het voetballen voorop. “Als ik geen lol in de oefenstof heb, dan kan ik het ook niet goed overbrengen op de spelertjes. Kinderen voelen perfect aan of jij achter je stof staat. Ik doe, in aangepaste vorm, oefeningen die ik vroeger zelf met heel veel plezier heb gedaan.”
Ook keepers kunnen zich aanmelden bij de school. “Zij worden getraind door niemand minder dan Hans Suiker, de bekende oud doelman van het Nederlands amateur elftal.”
Verder wordt Kronshorst bijgestaan door Jason Vermeer. “Toen Jason tien was kwam hij bij me op een cursus. Hij vond het zo leuk dat hij zich inmiddels, twintig jaar oud, ook op het trainersvak heeft gestort. Daarnaast kan ik nog op een aantal oproepkrachten een beroep doen als het erg druk is of als de niveaus van de spelertjes ver uit elkaar liggen.”


Op 5 en 7 september starten weer nieuwe cursussen op het terrein van DVC. De cursussen nemen twaalf weken in beslag. Meer informatie is te vinden op www.voetbalschoolchriskronshorst.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12