Afbeelding

Rode Kruis golftoernooi kent alleen maar winnaars

sport

Editie: Week 14, Jaargang 22 |

Herman van der Vlis, Janneke van den Berg, Piet Hein Jansen en de cup zonder grote oren, Karin Bennema en Hans Steijn (v.l.n.r) kijken uit naar de tiende editie van het benefiet golftoernooi.

DELFT – Golfbaan Delfland heeft op woensdag 28 mei haar baan weer opengesteld voor het benefiet golftoernooi van het Rode Kruis.


Grondlegger van het toernooi is Piet Hein Jansen. Ruim tien jaar geleden trad hij toe tot het bestuur van de Delftse afdeling van het Rode Kruis en zette zich in voor fondsenwerving. Dat is, zoals bij alle goede doelen een belangrijke bron van inkomsten. In navolging van een golftoernooi in Deventer zette Jansen het golftoernooi voor de afdeling in Delft en Midden-Delfland op. “Via Jan Smits, die ik kende vanuit het zakenleven, kwam ik terecht bij Herman van der Vlis, directeur van Golfbaan Delfland”, vertelt Jansen. “Herman was meteen enthousiast over het idee. Dat is hij nog steeds. Hij stelt al tien jaar lang belangeloos zijn baan ter beschikking.” Van der Vlis: “Ik heb altijd gezegd: je moet investeren in free publicity. We waren toen net open met een nieuwe baan en je moet bekendheid krijgen. Als je dan met zo’n toernooi het bedrijfsleven binnenhaalt, dat is natuurlijk prachtig.”


Succes
Het allereerste Rode Kruis golftoernooi was een succes. Goed, voor de organisatie was het wel even pionieren, weet Jansen nog. “Want ik had wel een netwerk, maar voordat je achttien teams hebt… Het eerste jaar werd echter meteen een klapper. Erica Terpstra reikte de prijzen uit en we hadden met Paul van Erven Dorens een goede wedstrijdleider. Het toernooi is meteen goed neergezet.” Het concept van een ontspannen dag golf met klanten of collega’s uit het bedrijfsleven, het wedstrijdelement met prijsuitreiking, de verrassende lunch op de baan en de borrel met diner in het sfeervolle clubhuis blijkt, al tien jaar lang goed aan te slaan. Heel wat mensen uit het bedrijfsleven kwamen golfen op het toernooi, bedrijven sponsorden een hole en voor de loterijen en veilingen na afloop was veel animo. Al die initiatieven leverden in tien jaar tijd ruim 110.000 euro op voor het Rode Kruis. “Dat geld hebben we goed kunnen besteden aan lokale activiteiten”, vertelt Hans Steijn, voorzitter van het Rode Kruis Delft en Midden-Delfland. “Vorig jaar zijn we bijvoorbeeld met 85 gasten van het Rode Kruis gaan varen over de Kaag, een deel is gedoneerd aan het Mappa Mondo huis in Rijswijk en er is een kerstdiner van bekostigd voor mensen die weinig sociale contacten hebben.” De organisatie van het toernooi, waarvan RODI Media zh mediapartner en sponsor is, hoopt daarom weer op een vol deelnemersveld. Er is nog ruimte voor enkele teams. Zij kunnen zich nog tot eind april inschrijven. Nieuw dit jaar is de golfclinic, zodat ook mensen zonder golfvaardigheidsbewijs mee kunnen doen.


Redenen om deel te nemen zijn er genoeg. Piet Hein Jansen kan het ondernemers en bedrijven, maar ook particulieren aanraden om mee te doen. “Je hebt zo een wat minder formele toegang tot bedrijven en dat werkt vaak gemakkelijker met contacten leggen.” Van der Vlis heeft nog twee goede redenen om mee te doen. “Je steunt het goede doel en het is één van de eerste toernooien van het seizoen”, zegt de golfbaandirecteur. Hans Steijn voegt eraan toe dat een bedrijfsteam ook gevormd kan worden met klanten. “Omdat je de hele dag met elkaar optrekt, kun je in een ongedwongen sfeer de band versterken.” Een toernooi dus dat eigenlijk alleen maar winnaars kent. Voor meer informatie of aanmelding kunnen geïnteresseerden terecht bij Karin Bennema,  voorzitter van de golfcommissie van het Rode Kruis, via e-mailadres kb@bennema-vastgoed.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12