Afbeelding

DIOS geniet na van bekersucces

sport

Editie: Week 18, Jaargang 22 |

DEN HOORN - Handbalvereniging DIOS uit Den Hoorn heeft het beste bekertoernooi uit de geschiedenis van de club gespeeld. De middenmotor in de landelijke eerste divisie strandde afgelopen dinsdag pas in de halve finale.

Door: Marijn Abbenhuijs

Nadat DIOS eind januari de regiofinale won van EHC, stroomde het door naar de laatste zestien van de landelijke beker. Daar wachtte onder meer de tien eredivisieteams van het seizoen 2012-2013. Vervolgens hadden de mannen uit Den Hoorn mazzel met de loting, want met HARO uit Rotterdam troffen ze een team dat in de Eerste divisie lager eindigde dan DIOS zelf. Nadat die wedstrijd eenvoudig met 34-21 werd gewonnen, wachtte in de kwartfinale weer een confrontatie met een eerstedivisionist. Houten, dat dit seizoen promotie naar de eredivisie afdwong, werd met 26-29 opzij geschoven.

“Dat we de halve finale hebben gehaald, is natuurlijk helemaal geweldig”, zegt voorzitter Ian Pottuyt enthousiast. “Dat is heel mooi om een keer mee te maken. Als je naar de geschiedenis van het bekertoernooi kijkt, zijn wij pas de tweede ploeg uit de eerste divisie die ooit de halve finale heeft gehaald.” In die halve finale was handbalgrootmacht OCI/Lions uit Sittard veel te sterk, maar daar hield heel Den Hoorn al rekening mee. “Het verschil met de top van de eredivisie is heel groot”, geeft Pottuyt aan. “Daar komen zelfs de meeste ploegen uit de eredivisie zelf niet bij in de buurt. Wij zijn slechts een goede middenmotor uit de eerste divisie en hebben niet de financiën en de facilitaire middelen om naar de eredivisie te gaan. Wel hebben we een selectie die daartoe in staat zou kunnen zijn als we meer zouden trainen. Ons team bestaat voor een groot deel uit jongens die het op het hoogste niveau hebben geprobeerd, maar er niet de benodigde tijd en energie in kunnen steken. Voor dat soort spelers is DIOS een perfecte club om voor te spelen. Er is geen druk, er hoeft niets, maar het niveau is wel hoog. Die ontspanning zorgt er denk ik ook voor dat we dit soort prestaties als het halen van de halve finale van de beker kunnen boeken. Iedereen weet dat we ons niet hoeven te schamen als we in de achtste finales sneuvelen. Dat we stunten en de halve finale halen, is een prachtig toetje van het seizoen.”

Een smetje op de halve finale in Sittard was dat trainer Joris Witjens er niet bij kon zijn. De hoofdtrainer, waarvan bekend is dat hij volgend jaar trainer wordt van de dames van Hellas, liep een paar weken geleden een hernia op waardoor een afscheidswedstrijd op het allerhoogste niveau hem niet gegund was.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12