Afbeelding

Joop Hoornweg neemt met een dikke glimlach en een kampioenschap na vier jaar afscheid van SEP

sport

Editie: Week 18, Jaargang 21 |

Seppie 1 is kampioen! (foto: Roel van Dorsten)

 

DELFT - “Seppie 1 is kampioen”, klonk het afgelopen zondag rond de klok van kwart voor vier op Sportpark Tanthof-Zuid. De thuisploeg won met 5-0 van Roodenburg en is daardoor niet meer te achterhalen door runner-up Van Nispen.

De equipe van scheidend trainer Joop Hoornweg kan dit weekend zonder spanning afreizen naar De Zilk, waar het duel tegen de nummer twee, Van Nispen, op het programma staat. “Dat zou wel anders zijn als we tegen Roodenburg niet hadden gewonnen”, denkt Hoornweg. “Als je daarheen moet met twee of drie punten voorsprong, zou het nog weleens lastig kunnen worden.”
Hoornweg had er vooraf alle vertrouwen in dat zijn ploeg het niet zo ver zou laten komen. “Wij hadden zoveel pluspunten ten opzichte van Roodenburg, dat er wel heel gekke dingen moesten gebeuren om het kampioenschap mis te lopen. Zo hadden wij al drie wedstrijden achtereen ‘de nul’ gehouden en wij scoren ook altijd. Ik heb tegen de groep gezegd dat ze zich niet druk moesten maken.”
Dat deden de geelroden dan ook niet. “Al vanaf het begin van de wedstrijd was de vraag vooral wanneer de goal zou vallen. Uiteindelijk gingen we met 2-0 rusten en bouwden we de voorsprong na rust uit tot 5-0. In de absolute slotfase ging er nog een bal van hen richting de kruising, maar die haalde Mike van Koppen er mooi uit.”
SEP werd dus afgelopen zondag in stijl kampioen. “En ik denk ook dat we de beste ploeg in deze competitie hebben”, vertelt Hoornweg, “zeker in de breedte. We hebben gewoon zo’n zestien spelers die zo inzetbaar zijn in het eerste elftal. Daarnaast zijn we conditioneel erg sterk: vaak weten we in de slotfase nog toe te slaan.”
Hoornwegs opvolger, Peter Pothof, mag het komend seizoen in de Derde Klasse proberen. “En dat was de vraag van het bestuur toen ik vier jaar geleden bij SEP begon”, blikt Hoornweg tevreden terug. “Ik heb bij deze club vier fantastische jaren gehad: in mijn eerste jaar behaalden we een periode; het jaar erna werden we kampioen; vervolgens kwamen we net een doelpunt tekort om ons te handhaven en nu zijn we weer kampioen. Leo Boer stopt na dit seizoen ook en het is jammer dat we het niet nog een seizoen kunnen proberen met SEP in de Derde Klasse, maar ik wens Peter Pothof heel veel succes.”
In het vorig seizoen waarin SEP degradeerde, heeft Hoornweg een belangrijke les geleerd. “We wisten in die jaargang best veel te scoren, maar kregen ook te makkelijk doelpunten tegen. Daarom hebben we vanaf het begin gezegd dat we, als we dit seizoen kampioen wilde worden, ook zeker aandacht moesten besteden aan de verdediging. We hebben een prima keeper en ook centraal achterin hebben we een sterk blok. Dat komt doordat Stijn van Sommeren en Pim Hoornweg elkaar ontzettend goed complementeren. Stijn heeft het inzicht en Pim heeft de duelkracht. Hij is gewend om als spits te spelen, maar dit seizoen bleek hij centraal achterin van grote waarde te zijn.”
Hoornweg kijkt met een tevreden gevoel terug op zijn vier jaar bij SEP. “Want dit is een hele leuke club om voor te werken, een échte vereniging. Als je zondag zag dat heel de vereniging aanwezig was bij het kampioenschap, is dat prachtig. De B’tjes hebben het complex versierd, de dames en de veteranen waren ook aanwezig; dat is gewoon ontzettend leuk.”
Hoornweg zal volgend seizoen ook regelmatig op Sportpark Tanthof-Zuid te vinden zijn. “Want ik heb hier vier ontzettend mooie jaren gehad en mijn twee zoons spelen in het eerste elftal. Ik kom dus zeker nog regelmatig kijken.”

 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12