Afbeelding

Nootdorp maakt zich op voor unieke sportmarathon

sport

Editie: Week 24, Jaargang 22 |

Henk van der Sman

NOOTDORP – Nootdorp staat in het weekeind van 27 tot en met 29 juni in het teken van de RKDEO-sportmarathon. Vijftig uur lang gaan vijfhonderd deelnemers voetballen, badmintonnen, volleyballen, darten, biljarten, klaverjassen en spinnen. De oorsprong van het mega-sportgebeuren ligt bij het vijftigjarig bestaan van de Nootdorpse vereniging.

“Dertig jaar geleden vond de eerste editie plaats”, blikt Henk van der Sman terug. “Het was zo'n geweldig spektakel dat besloten werd om het evenement elke vijf jaar te organiseren. We zijn in januari met het organisatiecomité aan de slag gegaan en sinds die tijd vergaderen we elke week. Elke afdeling van de vereniging heeft een afgevaardigde in de commissie. Er leven geweldige ideeën binnen die club. De badminton- en de volleybalafdeling spelen in de Jan Jansen sporthal. Ze gaan één nacht spelen in een donkere hal. Al het licht gaat uit. Er wordt gespeeld met lichtgevende materialen en aan alle spelers wordt gevraagd lichtgevende kleding aan te trekken.“

Spinnen
De opbrengst van de activiteiten komen ten goede aan de vereniging, behalve die van de spinningmarathon. “Spinnen doen de deelnemers voor de afdeling Pijnacker/Nootdorp van het Rode Kruis. Er wordt veel geld opgehaald voor allerhande goede doelen over de hele wereld. Wij willen het deze keer een beetje dichtbij huis houden,” legt Van der Sman de keuze voor het Rode Kruis uit.
Het startschot voor de marathon zal worden gegeven door de deelnemers die dit jaar 50 jaar oud zijn of worden. “We hebben voor de opening van het feest drie taarten van een meter bij een meter besteld. De start geschiedt door het aansnijden van de taarten. Vervolgens doen alle deelnemers een gezamenlijke warming up. Vijftig uur lang wordt de marathon begeleid door vijfentwintig dj's die de vrije hand hebben in de muziekkeuze.” Kosten voor deelname bedragen 7,50 euro per persoon. Alle deelnemers krijgen een speciaal t-shirt. “Het gaat echt een groot feest worden voor zoveel mogelijk Nootdorpers. We willen het allemaal graag binnen het dorp houden”, zegt Van der Sman. “Er is veel animo voor het feest en er zijn mensen die vragen waarom we niet jaarlijks een marathon op touw zetten. Dat zou om praktische redenen niet gaan. Als je weet wat een werk er aan de organisatie vast zit. Als je alleen al kijkt naar het verkrijgen van de benodigde vergunningen. Bovendien willen we het allemaal een beetje bijzonder houden en dat is het niet als we dat elk jaar organiseren.”    

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12