Afbeelding

Keeper van het Jaar

sport

Naam: Simon Dijkshoorn (30)
Club: sv Schipluiden
Positie: Doel

- Wat vind je van je eigen prestaties tot nu toe?
We begonnen heel goed, onder andere tegen GONA en HMSH. In de wedstrijden vlak voor de winterstop hebben we een aantal keer verloren en daarom staan we nu negende. We willen tussen de vierde en negende plaats eindigen, dan zijn we veilig tegen degradatie en spelen we mee om promotieplaatsen.

-Hoe bevalt jouw eerste seizoen in het zondagsteam?
Dit is mijn eerste seizoen in het eerste zondagsteam van Schipluiden. Dat komt uit in de tweede klasse. Hiervoor heb ik gekeept in het eerste van het zaterdagelftal. Het zaterdagvoetbal is meer werkvoetbal en de spelers van het zondagsteam moeten het meer van technisch voetbal hebben. Ik ben wel tevreden over mijn eigen prestaties.

-Wat vind je van de eigen prestaties?
De eerste zes of zeven wedstrijden heb ik heel goed gespeeld, toen wist ik ook punten voor de ploeg te pakken. Vlak vóór de winterstop zat ik wat minder in mijn vel. Het hele team draaide toen niet zo lekker, maar ik kon voor mijn ploeg niet beslissend zijn.

-Wat zijn je sterke kanten als keeper?
Dat zijn mijn uitstekende reflexen op de doellijn. Verder ben ik een coachende keeper, dus ik kan mijn verdedigers goed aansturen. Ik kan ook aardig mee voetballen en ik zie het spelletje wel.

-Volg je het Voetbalklassement op de voet?
Ik vind het leuk om het te volgen. Als de krant wordt bezorgd, kijk ik altijd als eerste naar mijn cijfers. Het is leuk om te zien hoe iedereen gepresteerd heeft. Daarna kunnen we dat onderling bespreken in de kleedkamer.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12