Afbeelding

Taurus oogst punten en complimenten, speelt leuk aanvallend voetbal en kan volgens Eric Arends zomaar promoveren

sport

Editie: Week 47, Jaargang 20 |

Eric Arends en Eric Julianus (nr.7) stoppen hun VOB-tegenstander en doen het in de maand november veel beter dan in oktober. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – De voetballers van Taurus zitten weer in de lift. De studentenploeg van trainer Ricardo Darsan won de afgelopen twee wedstrijden, behield aansluiting met de subtop en staat fier bovenaan in de tweede periode.

In november gaat het dus goed met de voetballende studenten. Dat was in de maand oktober wel anders. In de drie wedstrijden die ze speelden, scoorden ze twee keer en kregen ze tweeëntwintig tegengoals te verwerken. De wijnmaand leverde, weinig verrassend, dus geen punten op. En dat was niet eens alles. “Want in drie wedstrijden tijd veranderden we van de minst gepasseerde ploeg in de Vierde Klasse naar de meest gepasseerde ploeg”, stelt aanvoerder Eric Arends vast.

Naar de oorzaak van deze tijdelijke dip kan Arends alleen maar gissen. “Aan het begin van het seizoen speelden we best aardig. Er zat opeens een reeks van drie wedstrijden tussen waarin we collectief ons niveau niet haalden. We gaven de doelpunten veel te makkelijk weg en wisten voorin nauwelijks te scoren.” Gelukkig voor Arends en heel Taurus is aan die periode een einde gekomen. “We hebben de afgelopen twee wedstrijden gewonnen, waardoor we weer bij de subtop aangesloten zijn. Het was een opsteker die we zeker goed konden gebruiken.”

‘DE TRAINER ZEGT REGELMATIG DAT WE ZELF ONZE GROOTSTE TEGENSTANDER ZIJN’

Taurus behaalde 4-3 overwinning tegen HWD en de 8-2 zege tegen VOB met een offensieve speelstijl. “We verdedigen ver vooruit. We laten het centrum van de tegenstander nog wel opbouwen, maar op de backs zetten we al druk. We proberen dan ook zoveel mogelijk op de helft van de tegenstander te spelen.” Dit lukt echter niet altijd. “De trainer zegt ook regelmatig dat we zelf onze grootste tegenstander zijn. Als we even niet zakelijk spelen, geven we nogal makkelijk kansen weg. Bovendien creëren we in de voorhoede elke wedstrijd nog wel aardig wat mogelijkheden, maar zijn we in de afronding niet meedogenloos genoeg. Dat is jammer, want als we maar de helft van onze kansen benut zouden hebben, zouden we veel meer goals op de teller hebben staan dan de zevenentwintig die er nu staan.”

Ondanks het missen van de kansen denkt de 23-jarige bouwkundestudent dat Taurus dit seizoen nog heel wat heeft om voor te spelen. “Op dit moment staan we bovenaan in de tweede periode en op SVDPW na, is er geen ploeg die met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Daarom denk ik dat we zeker mee kunnen doen om een periode en je weet nooit wat er daarna nog kan gebeuren. De ambitie om te promoveren is er zeker, maar dat hoeft niet per se dit jaar.”

Dat de ambitie er is, blijkt wel uit het feit dat bij de studentenvereniging het voetballende aspect hoog wordt opgenomen. “Als je in Taurus 1 wilt spelen, zul je wel bij de trainingen en de wedstrijden aanwezig moeten zijn. Natuurlijk zijn er situaties, zoals tentamenperiodes, te bedenken waarin het eens niet uitkomt. Dat is dan ook geen probleem, ook niet bij de trainer en dat is wel heel erg fijn.”

Arends is dus te spreken over zijn oefenmeester Ricardo Darsan. “Hij is hier nu voor het tweede jaar en we zijn nog steeds razend tevreden. De trainer heeft op een hoog niveau gekeept en kent het spelletje dus. Daarnaast is hij heer relaxed en heeft hij begrip voor ons studenten.” Darsan is een aanhanger van aanvallend voetbal. We zetten met zijn allen druk en spelen achterin 1-op-1. Op de manier waarop we dit uitvoeren, denk ik dat we aan het eind van het seizoen nog weleens hoge ogen kunnen gooien.”

‘EIGENLIJK ZOU JE KUNNEN ZEGGEN DAT IK DE ARCHITECT VAN ONS ELFTAL BEN’

Zelf is Arends laatste man bij Taurus. “Maar ik heb geen eigen mannetje, speel meer als voorstopper. Ik ben aanvoerder en heb de hele wedstrijd mijn mond wel open. Ik zet de lijnen uit en zorg voor de opbouw. Eigenlijk zou je wel kunnen zeggen dat ik van achteruit de architect van ons elftal ben, haha. Verder ben ik een pure verdediger en zal ik dus niet zo snel inschuiven.”

Het uitzetten van die lijnen is bij Taurus wel nodig, want de groep waarvan Arends deel uitmaakt is heel jong. “Dat betekent dat we met deze groep nog wel een heel aantal jaar vooruit kunnen. We hebben veel eerste- en tweedejaars studenten, dus met de toekomst van Taurus zit het wel goed.” Arends hoopt op termijn, hij denkt zelf nog wel drie tot vier seizoenen bij Taurus te spelen, promotie af te dwingen. “Dat is geen irreëel doel. Vorig seizoen, toen we om de onderste plaatsen speelden, kregen we vaak van tegenstanders te horen dat ze niet konden begrijpen dat wij zo laag stonden. Nu staan we een stuk hoger en krijgen we dat nog steeds te horen. Ik heb er echter alle vertrouwen in dat we dit seizoen zeker nog om promotie kunnen spelen.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12