Afbeelding

'Als ik een voorwaardig elftal op de been kan brengen, promoveren we'

sport

Het toetje van de nacompetitie lijkt niet aan de studenten van Taurus besteed. De ploeg van trainer Ricardo trad zondag met acht man aan tegen Voorwaarts en kreeg voor de tweede week op rij klop met dubbele cijfers. Toch is de ploeg van trainer Ricardo Darsan nog niet kansloos.

– Thuis met 2-10 verliezen en uit met 11-0 en toch nog een herkansing krijgen. Dat moet raar voelen...
“Inderdaad, ik stuurde die jongens ook net een app'je dat ik het ook allemaal niet begreep. Het slaat nergens op. Maar we maken inderdaad nog kans; als ik een volwaardig elftal op de been kan krijgen, ben ik ervan overtuigd dat we promoveren. Ik hoop dat dat gaat lukken.”

– Want dat lukte afgelopen weken niet?
“Inderdaad. Die jongens hadden helemaal geen rekening gehouden met de nacompetitie. Vorig weekend hadden veel jongens een weekendje weg en dit weekend was er een toernooi in Parijs. Ik weet niet uit welke elftallen de jongens die gespeeld hebben precies komen, maar ik heb zelf niet de moeite genomen om te gaan.”

– Neem je dat je spelers kwalijk?
“Zeker niet; die jongens zijn met hun maatschappelijke carrière bezig en hebben een strak schema. Ik kan het ze niet verwijten dat hun toekomst prioriteit heeft. Dat weet je als je met studenten werkt.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12