Afbeelding

Full Speed-trainer Baggerman vult zijn erelijst aan met de DSW/Stad Delft Bokaal

sport

Editie: Week 33, Jaargang 21 |

Het vierendertigste toernooi om de DSW/Stad Delft Bokaal leverde de spelers van Full Speed bloemen en een prachtige bokaal op. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT - Het vierendertigste toernooi om de DSW/Stad Delft Bokaal is een prooi geworden voor Full Speed. Een sterke tweede helft zorgde ervoor dat de Kerkpolderbewoners in de finale buurman d.v.v. Delft met 4-2 wisten te verslaan.


Het was de eerste keer in de geschiedenis van het toernooi dat Full Speed de zo felbegeerde bokaal in de wacht sleepte en daarnaast betekende de winst het eerste succes van de nieuwe trainer Henk Baggerman in de Delftse regio. "Dit is een mooie kennismaking met het Delftse voetbal", glundert de van oorsprong Haagse oefenmeester. "We zaten als enige derdeklasser in een poule met twee tweedeklassers en hebben ook in de finale van een tweedeklasser gewonnen. Daarbij heb ik veel jongens aan het werk gezien en ben ik van mening dat we dit seizoen in de competitie bovenin mee moeten kunnen draaien."
De weg naar de finale liep inderdaad langs twee tweedeklassers. In de eerste wedstrijd wist de ploeg van Baggerman het veldoverwicht tegen Vitesse Delft niet om te zetten in een overwinning: het werd 1-1, maar Vitesse was beter in het nemen van strafschoppen. In de wedstrijd die volgde werd Concordia op overtuigende wijze opzij gezet: 4-1. De wedstrijd tussen Concordia en Vitesse eindigde eveneens in 1-1, maar Concordia was de sterkste in de strafschoppenserie.

'HET ONTBRAK ONS SOMS AAN BEPAALDE SLIMMIGHEIDJES'
In de andere poule won d.v.v. Delft de eerste wedstrijd met 2-0 van Wippolder, dat vlak erna met 3-0 klop kreeg van het combinatie-elftal van DHC, dat uit tweede elftalspelers en A-junioren bestond. In de beslissende wedstrijd leek de ploeg van Barry de Poorter lange tijd aan het langste eind te trekken, maar een late strafschop die benut werd door Sander van Akkeren maakte een eind aan alle illusies van het jonge elftal. De Poorter keek na afloop terug op een geslaagd toernooi. "We waren er in die laatste poulewedstrijd heel dichtbij, maar uiteindelijk was Delft de terechte winnaar. Het is zuur dat ze pas in de slotfase de winnende treffer maken, maar wij hebben woensdagavond en vandaag hartstikke leuk voetbal laten zien. Het ontbrak ons misschien soms aan bepaalde slimmigheidjes, maar dat is niet zo gek met zo'n jonge ploeg. Ik denk dat ik lang genoeg in de voetballerij meeloop om hen op dat punt verder te helpen. Een finaleplaats had helemaal mooi geweest voor die jonge gasten, maar we hebben in ieder geval laten zien dat we ontzettend leuk kunnen voetballen."
D.v.v. Delft was dus naast Full Speed de andere finalist. "Natuurlijk had ik graag het toernooi willen winnen", vertelt trainer Ronald Hes. "Maar ik ben tevreden met de manier waarop we hebben gevoetbald. In de eerste helft van de finale speelden we beter dan Full Speed, maar in de tweede helft hebben persoonlijke fouten ons de das omgedaan. Ik heb Tim Steenks een linie naar achteren gehaald om wat meer voetbal in de ploeg te krijgen en dat heeft resultaat gehad. Uiteindelijk zijn we nog niet compleet en valt er nog genoeg te verbeteren en dat is maar goed ook. Als alles nu, nog vijf weken voor de competitie begint, al helemaal goed was, hadden we ook een probleem gehad. Uiteindelijk is het doel voor dit seizoen om minimaal een periode te pakken en mee te doen om de bovenste plaatsen."
Hes' ploeg gaf de winst in het toernooi om de DSW/Stad Delft Bokaal inderdaad in de tweede helft weg. In de eerste helft kwam Delft op voorsprong toen Brian Schalker van Full Speed een voorzet van Ritchie van Hek van Delft snoeihard achter zijn eigen keeper kopte. Niet veel later maakte Omar Ouled Haddou na een klutssituatie voor het doel van d.v.v. Delft gelijk. Lang kon Full Speed niet van de gelijke stand genieten, want opnieuw was het Ritchie van Hek die vanaf rechts voorgaf en dit keer was het Robbie Notenboom die doelman Marc Schouten wist te passeren. "Vanaf toen hebben we een aantal kansen gehad om de wedstrijd in het slot te gooien", blikt Hes terug. "Maar als je dat zelf niet doet, dan valt hij aan de andere kant." En aldus geschiedde: Frank van der Zwan wist het net tot twee maal toe te doen bollen. Delft zette nog wel aan, maar een prachtige goal van Ronald Besse gooide de wedstrijd definitief in het slot. "Dat komt doordat we uiteindelijk één op één zijn gaan spelen om vol voor de winst te gaan", kijkt Henk Baggerman terug. "Je zag dat zij daar problemen mee hadden en uiteindelijk hebben wij denk ik verdiend gewonnen."
Daar was Tim Steenks, al jarenlang één van de bepalende spelers bij Delft, het wel mee eens. "Wij hebben tot aan de finale goed gespeeld", blikt de technicus terug. "Ik ben zelf een linie teruggezet door de trainer om wat meer voetbal in de ploeg te brengen en dat bevalt me wel. Wij wisten ook in de finale het balletje aardig rond te spelen, zodat zij op de counter gingen spelen. Wij waren echter niet scherp genoeg, waardoor zij van onze fouten kunnen profiteren." Steenks denkt dat Delft onder de nieuwe trainer een mooi seizoen tegemoet gaat. "Want het voetbal staat voorop, het gaat de trainer vooral om positief en verzorgd voetbal. Op dit moment zijn we nog niet compleet. Als dat over een paar weken wel het geval is en we zijn wat fitter, dan denk ik dat we er een mooi seizoen van gaan maken."

'NA ZIJN NAAM GEGOOGLED TE HEBBEN, BLEEK DAT HIJ EEN MOOIE ERELIJST HEEFT'
Ook Frank van der Zwan, die na een avontuur als profvoetballer en twee jaar blessureleed samen met zijn broer Robert (hiervoor GDA) terugkeerde bij zijn eerste club, kijkt vol verwachting uit naar het nieuwe seizoen. "Het is sowieso lekker om weer op het veld te staan. Ik heb ruim twee jaar lang buitenspel gestaan en dan is het fijn om weer te kunnen spelen. De looptraining van morgen zal ik alleen niet meemaken denk ik", vertelt de voormalig speler van FC Haarlem, FC Utrecht en Go Ahead Eagles. "Ik ben bewust teruggegaan naar Full Speed om weer lekker aan het voetballen toe te komen en ik moet zeggen dat het niveau me alles meevalt. Ook ben ik enthousiast over de nieuwe trainer. Ik kende hem nog niet, maar na op zijn naam gegoogled te hebben, bleek wel dat hij als trainer een mooie erelijst heeft." Van der Zwan had met twee goals in de finale een belangrijk aandeel in de winst van Full Speed. "Maar voor mij maakt het niet uit wie ze maken, we doen het in het veld ten slotte met zijn elven. Het was wel mooi om te zien dat we in de eerste helft Delft alleen maar konden tegenhouden, maar dat we in de tweede helft zelf beter aan het voetballen kwamen. Ondanks de vermoeidheid hebben we ze door één-op-één te spelen terug weten te dringen. Uiteindelijk is deze week duidelijk geworden dat we een goede groep hebben en dat de trainer genoeg te kiezen heeft. En dan was de ploeg deze week nog niet eens compleet."
Pieter van Veen, namens Vitesse Delft mede-organisator van de DSW/Stad Delft Bokaal, kon na afloop terugkijken op een geslaagd toernooi. "Het belangrijkste aan dit soort toernooien is dat iedereen na een voetballoze periode van ruim twee maanden weer samenkomt. Natuurlijk is het nog vroeg in de voorbereiding en kunnen de ploegen nog niet op volle oorlogssterkte aantreden, maar het is altijd leuk. Daarbij is het droog gebleven, scheen er zo nu en dan zelfs een zonnetje en verliep het toernooi zonder incidenten. We zijn als vereniging samen met SEP vaker verantwoordelijk geweest voor de organisatie, dus dat gaat steeds makkelijk. Ik denk dat het toernooi uiteindelijk met Full Speed een terechte winnaar heeft. Ik zag afgelopen woensdagavond al dat zij heel leuk kunnen voetballen." Dat het toernooi afgelopen is, betekent niet dat Van Veen er helemaal klaar mee is. "Voordat we de organisatie van het toernooi aan Full Speed en d.v.v. Delft, waar het volgend jaar wordt gespeeld, overdragen, ga ik nog in overleg met DSW en de krant Delft op Zondag voor de sponsoring. Het zou mooi zijn als we het voortbestaan van dit toernooi al in dit stadium met een aantal jaar kunnen rekken." (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12