Schipluiden is een maatje te groot voor RKDEO in de RODI/DSW 16-23 finale

sport

Editie: Week 19, Jaargang 21 |

Schipluiden heeft de DSW/RODI 16-23 competitie gewonnen!

PIJNACKER - Schipluiden heeft afgelopen donderdag de DSW/RODI 16-23 op haar naam geschreven. Op het kunstgrasveld van DSVP waren de Schipluidenaren met 4-0 te sterk voor RKDEO.
Al in de eerste minuten werd duidelijk dat beide ploegen er zin in hadden. Binnen een minuut werd Schipluiden-aanvaller Sjoerd Boks door Jeffrey van der Sloot bediend, maar zijn inzet werd gestuit door RKDEO-doelman Jeroen Touw. Niet veel later stelde Mike van de Burg namens RKDEO Schipluiden-keeper Rick van der Voort op de proef, maar ook hij wist zijn doel schoon te houden.
Gedurende de eerste helft waren het de Midden-Delflanders die het spel naar zich toetrokken, maar de vele kansen onbenut lieten. RKDEO wist de Schipluidenaren lange tijd van score af te houden, maar vijf minuten voor tijd was het toch raak, toen eerstejaars A-junior Mark Vermeulen zijn ploeg uit een corner van Sjoerd Boks op prachtige wijze naar een voorsprong kopte.

‘DOOR DE GOAL KONDEN WIJ ONS WAT TERUG LATEN ZAKKEN’

“Die goal kwam op een goed moment”, beseft Vermeulen, die een puike wedstrijd speelde, na afloop. “Het was net in een periode waarin zij wat meer aan voetballen toekwamen. Door de goal konden wij ons wat terug laten zakken en op onze kansen loeren.”
René Zoutenbier, trainer van de beloften van RKDEO kon zich in deze lezing wel vinden. “Zij waren de betere ploeg maar misten de kansen. Ik vind dat wij bij een 0-0 stand een penalty verdienen, maar die krijgen we niet. Op het moment dat wij op 1-0 komen, moet ik nog maar zijn hoe zij verder spelen. Doordat zij de eerste goal maakten, konden zij rustig achteruit leunen. Uiteindelijk hebben ze dat in de tweede helft goed uitgespeeld, al kwamen die goals vooral voort uit onnauwkeurigheden in ons spel. Dat doet niets af aan het feit dat Schipluiden de terechte winnaar is. Ze waren feller en hebben scorend vermogen, iets waar het bij ons aan ontbreekt. Uiteindelijk denk ik dat wij trots mogen zijn op het feit dat we het tot de finale geschopt hebben.”
Collega-trainer Rob van der Stap van Schipluiden was, vanzelfsprekend, tevreden over het verloop van de wedstrijd. “Vooral de eerste helft waren we in fasen stukken sterker dan RKDEO. We creëerden veel kansen die er niet ingingen en hadden uiteindelijk geluk dat we geen penalty tegen kregen. Gelukkig maakt Mark op een prachtige manier de 1-0 en kunnen we hen wat meer laten komen. Uiteindelijk hebben we het in de tweede helft op de counter afgemaakt, maar ik vond dat we vooral de eerste helft heer en meester waren.”
In de tweede helft moest Schipluiden het inderdaad hebben van hun uitvallen, maar hierin waren de Midden-Delflanders dan ook wel ontzettend effectief. Na twaalf minuten spelen in de tweede helft verdubbelde Mark Vermeulen de score. De doelpunten die Sjoerd Boks in de eenenzeventigste en Tristan Koop in de zevenenzeventigste minuut maakten, waren van ongekende schoonheid.
“Dat waren inderdaad prachtige goals”, stelt Mark Vermeulen na afloop. “Al met al hebben we terecht gewonnen. Aan het eind van de eerste helft hadden we het even lastig, maar na de goal ging het beter. In de rust hebben we afgesproken hen niet in hun spel te laten komen en dat hebben we goed uitgevoerd. Nu ga ik me op de wedstrijd van het eerste op zondag richten, want hierin kunnen we de nacompetitie ontlopen, maar we gaan vanavond eerst met zijn allen naar De Guyter om dit feestje te vieren.”

‘HET MOOIE IS DAT VAN DE ZESTIEN SPELERS ER TIEN A-JUNIOREN BIJ ZATEN’

Trainer Van der Stap was in zijn nopjes met de inbreng van Vermeulen. “Hij was vandaag zeker Man of the Match, maar we hebben nog een aantal jonge spelers die het heel goed doen. We draaien als Schipluiden sowieso een heel goed seizoen. De A1 draait moeiteloos mee in de vierde divisie landelijk, ons tweede is kampioen geworden en het eerste heeft heel goede kansen op lijfsbehoud in de Tweede Klasse. Dan kan je spreken van een geslaagd seizoen. Deze titel draagt daar natuurlijk aan bij. Het mooie is dat van  de zestien spelers er tien A-junioren bij zaten. Het is ook leuk om te zien dat we een paar jaar geleden wat meer wilden inzetten op de 16-23 competitie, maar dat er onder de spelers maar weinig animo voor was, terwijl ze op dit moment staan te dringen.”
Ook René Zoutendijk besluit de avond met een goed gevoel. “Het is natuurlijk hartstikke mooi om hier in de finale te staan en het is geen schande om van dit Schipluiden te verliezen. Het was een leuke wedstrijd, maar zij waren simpelweg te sterk in de omschakeling. Uiteindelijk willen we in deze competitie vooral dat spelers zich ontwikkelen en dat is zeker gelukt.”
Uiteindelijk konden zowel beide clubs als de organisatie terugkijken op een zeer geslaagde finale, waarin de best spelende club aan het langste eind trok. (AdW)