Afbeelding

Twee van de drie genomineerde keepers stonden vorig jaar nog niet in de basis

sport

Editie: Week 19, Jaargang 21 |

Laurens Waling: 'Ik ben vooral sterk op de lijn'

DELFT - Mike van Koppen, Laurens Waling en Erik van Paassen zijn dit jaar de genomineerden voor de gouden handschoen, die de beste keeper van het seizoen uit de Delftse regio jaarlijks krijgt uitgereikt tijdens het Hans Dorjee Voetbalgala.

Geheel toevallig is de nominatie van de vier sluitposten niet. Van Koppen werd twee weken geleden kampioen met SEP, Waling kan dit weekend nog kampioen worden met Concordia en Van Paassen maakt zich op voor deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de Tweede Klasse met Den Hoorn.

‘VORIG SEIZOEN SPEELDE IK RECHTSHALF BIJ HET DERDE’

Mike van Koppen werd twee weken geleden kampioen met SEP en kreeg deze week te horen dat hij meedingt naar de gouden handschoen. “Dit nieuws komt voor mij wel als een verrassing. Ik heb de cijfers wel gevolgd, maar zag ze de laatste maanden niet meer staan. Het is een mooie vorm van waardering, boven op het kampioenschap dat we behaald hebben.”
Had Van Koppen vorig seizoen verteld dat hij dit jaar genomineerd zou zijn als doelman van het jaar en hij had je voor gek verklaard. “Vorig seizoen speelde ik rechtshalf bij het derde. Toen duidelijk werd dat Edwin Dukker na tien jaar stopte, vroegen Joop Hoornweg en Leo Boer of ik weer wilde gaan keepen, want dat had ik wel al jarenlang gedaan.”
In het begin was het nog niet alles. “Maar ik pikte wel veel op en aan de hand van keeperstrainer Frans van der Heijden ging het met de week beter.”
Van Koppen is tevreden over het seizoen bij SEP. “Het kampioenschap was prachtig en daarnaast zijn we ook buiten het veld echt een ploeg. Zelf ben ik sterk op hoge ballen en lage ballen in de hoeken, maar bij schoten van dichtbij en in 1-tegen-1 situaties is nog voldoende verbetering mogelijk. Misschien gaat dat volgend seizoen al beter.”

 

‘IK DOE GEWOON WAT JE VAN EEN KEEPER MAG VERWACHTEN’

Erik van Paassen was blij verrast met zijn nominatie voor de gouden handschoen. “Want dit is het eerste seizoen dat ik een basisplaats heb bij Den Hoorn en ik doe gewoon wat je van een keeper mag verwachten. Het is fijn dat de trainer dit seizoen het vertrouwen in me heeft uitgesproken en dat ik een basisplaats heb.”
Ook Van Paassen was opvolger van iemand die jarenlang de clubkleuren van Den Hoorn had verdedigd, namelijk Klaas van Balen die naar D.v.v. Delft vertrok. “Echt druk heeft dat voor mij niet met zich meegebracht. Ik heb vijf jaar op de bank gezeten als stand-in van Klaas en heb in bekerwedstrijden regelmatig mee mogen spelen. Ik weet dus wel wat er voor me staat.”
Momenteel kampt Van Paassen met een polsblessure en hij hoopt op tijd hersteld te zijn om mee te kunnen spelen in de nacompetitie. “Want ik wil graag met Den Hoorn promoveren en ik denk dat dat er ook wel inzit. We moeten alleen wel constant zijn, want daar ontbrak het gedurende het seizoen nog weleens aan.”
Van Paassen ziet in het neerzetten van de verdediging zijn grootste kwaliteit. “Want ik heb tijdens het seizoen wel een aantal leuke reddingen gehad, maar zonder mijn verdediging had ik er waarschijnlijk wel wat meer achter mijn oren gehad.”

‘HET KAN ZONDAG ZOMAAR AL BESLIST ZIJN’

De derde genomineerde is Laurens Waling van Concordia. Ook hij had niet verwacht om bij de laatste drie die kans hebben op de gouden handschoen te horen. “Ik ben er eigenlijk geen moment mee bezig geweest, heb er ook helemaal niet bij stilgestaan.”
Waling speelt aanstaande zondag uit bij Full Speed. Als Concordia wint en Woerden punten laat liggen bij ESTO, is de oudste club van Delft kampioen. Wint zowel Concordia als Woerden, dan volgt een beslissingswedstrijd. “Maar dit is zo’n rare competitie, dat het zomaar zondag al beslist kan zijn”, denkt Waling. “Als dat gebeurt, dan is dat natuurlijk wel in ons voordeel, haha.”
Waling vindt niet dat hij een bepalende rol heeft gespeeld in het goede seizoen van zijn elftal. “Je doet het met het hele team en iedereen pakt zo nu en dan zijn moment om belangrijk te zijn.” Wel weet de doelman goed waar zijn specifieke kwaliteiten liggen. “Ik ben vooral sterk op de lijn en beschik over een goede reflex.” Op zijn vroegst zondag zullen we zien of deze Concordia aan het kampioenschap helpen. (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12