Afbeelding

Gisolf ondersteunt bridgecursus omroep Max

sport

Editie: Week 45, Jaargang 20 |

DELFT - Omroep Max zendt in november een beginnerscursus bridge op televisie uit. De Delftse bridgeclub Gisolf ondersteunt het initiatief. De club organiseert voor deelnemers aan de televisiecursus een aantal oefenbijeenkomsten waar de lesstof nog eens wordt doorgenomen en de cursisten vragen kunnen stellen over het geleerde.

Het is meer dan twintig jaar geleden dat er op televisie een beginnerscursus bridge was te zien. Destijds nam de Avro het initiatief daartoe. De Max-cursus heeft door zijn opzet en het gebruik van internet echter een heel andere dimensie. Berry Westra, oud-wereldkampioen bridge en presentator van de Max-cursus, zegt daarover: ‘Mensen kunnen nu veel sneller uitzoeken en beslissen of bridge iets voor hen is’.
De door Westra samengestelde cursus bestaat uit twaalf uitzendingen van twaalf minuten. De insteek is om iedereen snel aan het spelen te krijgen en niet eerst te overladen met heel veel theorie. Het gebruik van de speciale oefenwebsite MIC speelt hierin een belangrijke rol. Elke cursist kan zich daar in zijn eigen tempo en op een geschikt tijdstip verder bekwamen in het spel. Hoewel in de cursus alle elementen van het bridgespel aan bod komen zoals bieden, afspel en tegenspel, wordt al in de eerste les de noodzakelijke informatie gegeven om op de internetsite te kunnen gaan oefenen. De bridgecursus start op 20 november, met - behoudens de kerstperiode- wekelijkse uitzendingen op woensdagmiddag om 14.40 uur. De cursus is via de website van de omroep of ‘Uitzending gemist’ echter ook op een ander tijdstip te volgen.


Gedurende de looptijd van de cursus organiseert de Delftse bridgeclub Gisolf minimaal vier ondersteunende bijeenkomsten. Tijdens deze samenkomsten passeert de lesstof nogmaals de revue en kunnen cursisten uitgebreid vragen stellen over de lesstof. Mensen die zijn geïnteresseerd in de cursus en de begeleiding door Gisolf, kunnen zich aanmelden via de website van de bridgeclub: www.bc-gisolf.nl. Meer informatie over de Max-cursus staat op www.bridge.nl/tv-cursus.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12