Afbeelding

Frank Verhaar zal zich zondag verbijten op de tribune, maar heeft er alle vertrouwen in dat hij afscheid neemt in de Tweede Klasse

sport

Editie: Week 24, Jaargang 20 |

Ook in zijn laatste wedstrijd in de hoofdmacht van Full Speed is Frank Verhaar de baas in de lucht. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – Full Speed zal zondag in Vlaardingen alle zeilen bij moeten zetten om handhaving in de Tweede Klasse te bewerkstelligen. Afgelopen zondag werd in de thuiswedstrijd tegen VFC met 2-3 verloren, waardoor de ploeg van trainer Alex Scholte zondag zwaar aan de bak moet.

Dat is teleurstellend, want de nederlaag was zeer onnodig. “Als we bij rust met 5-1 voorstaan, hebben zij niets te vertellen. We komen drie keer alleen voor de keeper te staan, maar schieten die bal er niet in”, vertelt Frank Verhaar. “Toch heb ik er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen. Zondag kregen we voldoende kansen en als die er nu wel ingaan, hebben we aan een overwinning met een verschil van twee doelpunten genoeg.”

‘GROENEWEGEN HEEFT ONS LATEN ZITTEN EN DAT WEET HIJ OOK’

Een factor die ook niet bijdroeg aan de prestatie van Full Speed was het ontbreken van Wim Groenewegen. De gevaarlijke spits bleef zonder opgaaf van reden weg en liet zijn ploegmaten op die manier zakken. “We hadden Wim zeker kunnen gebruiken”, denkt Verhaar. “Nu heb je nooit de zekerheid dat hij die grote kansen wel afrondt, maar hij zou het verschil kunnen maken. Ik snap niet dat je bij zo’n belangrijke wedstrijd niet aanwezig bent. Hij heeft ons laten zitten en dat weet hij ook. Ik heb via-via vernomen dat hij zich schaamt, maar we hebben nog geen direct contact met hem gehad. Ik ben benieuwd of hij deze week komt trainen.” Verhaar begrijpt zijn ploeggenoot niet. “Bij Full Speed voetbalt iedereen voor zijn lol en je weet dat je medespelers en het publiek op je rekenen. Of hij nog terug kan komen binnen deze groep, hangt van de groep en de staf af. We moeten er nu een punt achter zetten en ons vol concentreren op aanstaande zondag.”

Voor de 28-jarige verdediger was de thuiswedstrijd tegen VFC de laatste in de hoofdmacht van Full Speed. “Ik trok mijn tegenstander die door dreigde te breken even aan z’n shirt en kreeg een terechte gele kaart. Daarom mis ik de wedstrijd van zondag en komend seizoen ga ik het in het tweede een stapje rustiger aandoen. Ik merk dat het fysiek steeds zwaarder wordt en wil ook wat meer tijd aan mijn gezin gaan besteden. Daarom doe ik het volgend seizoen wat rustiger aan.”

Over z’n laatste seizoen voor het vlaggenschip is Verhaar, die als basisschoolleraar in Rotterdam-Zuid leerlingen aan sportverenigingen koppelt, niet tevreden. “Zelf waren mijn prestaties te wisselvallig en als elftal zat het mentaal niet even goed. We zijn een hechte groep en dat is zowel onze kracht als onze zwakte. Als je ons op de trainingen ziet, merk je dat er zoveel voetbal in deze ploeg zit, alleen tijdens de wedstrijd komt dat er vaak niet uit. Dat is iets mentaals en dat is zonde. Verder hebben we zeker wel spelers met individuele kwaliteiten, maar we hebben niet iemand die zomaar even een wedstrijd beslist.”

‘IK ZAL ZENUWACHTIGER ZIJN DAN WANNEER IK ZELF SPEEL’

Verhaar denkt dat Full Speed aanstaande zondag zeker nog in staat is om de thuisnederlaag recht te trekken. “Maar ik zal zenuwachtiger zijn dan wanneer ik zelf speel. Langs de kant kun je namelijk helemaal geen invloed meer uitoefenen op het eindresultaat. Wel hebben we thuis voldoende kansen gecreëerd en laten zij veel ruimte achter de verdediging. Daar weten onze spitsen over het algemeen wel raad mee, al was dat zondag niet het geval. Het zal om die eerste bal gaan. Als ze die erin schieten, zal het wel goed komen.” Verhaar stopt na dit seizoen bij het eerste elftal en zal zich toe gaan leggen op het trainersvak. “Tijdens mijn opleiding heb ik al heel wat trainerspapieren behaald en het lijkt me ontzettend leuk om te doen.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12