Afbeelding

Wim van Zinnen is nog altijd fanatiek en keert daarom terug naar zijn oude liefde

sport

Editie: Week 30, Jaargang 20 |

Wim van Zinnen heeft veel zin om bij DHC aan de slag te gaan. “Ik kom toch een beetje thuis.” (foto: Roel van Dorsten)

DELFT - In de slotfase van het afgelopen seizoen werd bekend dat Wim van Zinnen de positie van hoofdtrainer bij DHL verruilt voor een baan als assistent bij DHC. Voor Van Zinnen zelf is deze stap niet meer dan logisch. “Het voelt voor mij echt als thuiskomen.”

Drie jaar lang zwaaide Van Zinnen de scepter bij de buren. “Dat waren drie leuke jaren. DHL is een vereniging met fijne mensen, zowel op als om het veld. Maar ik vond het tijd voor iets anders. Ik heb zelf de papieren om tot en met de Tweede Klasse te mogen trainen, maar ik wilde weleens met betere spelers werken. Daarom is deze stap naar DHC voor mij een logische.”

“BIJ WELKE CLUB IK OOK TRAINER WAS, IK WILDE METEEN WETEN WAT DHC GEDAAN HAD”

Het idee om terug te keren naar zijn oude liefde speelt al een tijd bij de 55-jarige oud-prof. “Toen DHC twee jaar geleden het 100-jarig jubileum vierde, speelden we met een elftal van oud-spelers. Ik ben na afloop in de kantine blijven hangen en dan raak je met mensen aan de praat, he.” Die mensen vroegen aan Van Zinnen of hij nog terugkwam bij de club waar hij zijn voetbalcarrière begon. “Ik ben daar over na gaan denken en het leek me een ontzettend mooie stap. Ik ben DHC altijd blijven volgen. Bij welke club ik ook trainer was, op zondag na de wedstrijd wilde ik meteen weten wat DHC gedaan had. Ook kijk ik dagelijks even op de website van de club.”

Ook op sportief gebied heeft Van Zinnen hoge verwachtingen van zijn nieuwe club. “Want je gaat nu toch echt werken met mensen uit de top van het amateurvoetbal. Met alle respect, maar ik denk dat de instelling bij die jongens beter is dan bij een Tweede- of Derdeklasser. Verder heb ik DHC dit jaar in de nacompetitie een paar keer zien spelen en ik ben ervan overtuigd dat er veel meer uit dit elftal te halen valt.”

Aan dat stuk ‘meer’ mag Van Zinnen als assistent van trainer Rob de Lange werken. “Maar ik zie het niet zo dat hij de baas is en ik de assistent; we pakken die klus samen aan, of beter gezegd: met zijn vieren. Daarbij richten Rob en ik ons vooral op het eerste en gaan Andy Biekman en Anton Rosierse zich vooral met de tweede groep bemoeien. In de praktijk zullen hierin ook weleens wisselingen optreden, maar de afspraak was dat ik me vooral op het eerste ga concentreren.”

Bij het eerste elftal zal hij zich op dinsdag en donderdag vooral gaan bemoeien met het verdedigende deel van het elftal. Daarnaast gaat hij op specifieke onderdelen trainen, zowel op individuele basis als met linies. De vrijdagtraining slaat Van Zinnen over en op zondag bekijkt hij de wedstrijd vanaf de tribune, niet vanuit de dug-out. “Vanaf daar heb je een beter overzicht en zie je de grote lijnen beter.” En dat is handig, want sinds begin van dit jaar is hij door Henk Grim, oud-medespeler bij NEC en nu hoofdscout van die club, gevraagd om in de regio zijn ogen open te houden. “Dat komt nu vanwege mijn werkzaamheden bij DHC natuurlijk wel op een lager pitje te staan, maar als ik goede voetballers tegenkom, zal ik het hem zeker vertellen.”

“IK KOM TE WERKEN MET JONGENS DIE WAARSCHIJNLIJK DEZELFDE BELEVING HEBBEN ALS IK”

Van Zinnen heeft dus erg veel zin in zijn nieuwe functie op het oude nest. “Want ik kom te werken met jongens die waarschijnlijk dezelfde beleving hebben als ik. Op een lager niveau is dat weleens anders. Daarnaast heb ik heel veel vertrouwen in de samenwerking met Rob en de overige leden van de staf. Rob persoonlijk ken ik goed omdat we vroeger samen gevoetbald hebben.”

Ten slotte denkt Van Zinnen dat zijn nieuwe club tot grotere daden in staat is dan het afgelopen seizoen. “Ze hebben namelijk een hele sterke groep, maar misschien liepen er dit jaar wel teveel voetballers in en kwam de ploeg fysieke kracht te kort. Hier moeten we een balans in zien te vinden. Als dat lukt moeten we voor handhaving gaan en na een wedstrijd of acht kijken of er misschien meer in zit. Wat voor mij in ieder geval het belangrijkste blijft is dat die jongens het voetballen niet zien als een verplichting, maar dat ze fluitend naar de trainingen en wedstrijden gaan. Als dat gebeurt, komt dat meestal ten goede aan de resultaten.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12