Clubs voetballen tijdens RODI Media / DSW Stad Delft Bokaal niet slechts voor een mooie beker

sport

Editie: Week 20, Jaargang 22 |

Staand, van links naar rechts: Guus Heemskerk van de Stad Delft Bokaal, Leo Rontberg van RODI Media, Peter van der Salm van Deltax, Stephan Zonneveld van Zontax, Pieter van Veen van de Stad Delft Bokaal. Zittend, van links naar rechts: Victor Wijtman Sport 2000, Bram Rontberg van RODI Media, Wicher Schreuders van de Stad Delft Bokaal en Michiel Wiegman van Mega Fitness. Niet op de foto: Michael Vaderloos van De Brasserij en Chris Oomen van DSW Zorgverzekeraar. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – Het toernooi om de RODI Media / DSW Stad Delft Bokaal kreeg dinsdagavond een prachtige nieuwe impuls. Op het sportpark van Full Speed tekenden Victor Wijtman van Sport 2000, Peter van der Salm van Deltax Tours en Michiel Wiegman van Mega Fitness een contract dat hun bedrijf voor drie jaar aan het toernooi verbindt.

“Daar zijn we heel blij mee”, zegt Pieter van Veen, bestuurslid van de stichting Stad Delft Bokaal. Leo Rontberg van de krant Delft op Zondag is de onderhandelingen ingegaan met een aantal Delftse bedrijven. Vier bedrijven hebben hun medewerking voor een periode van drie jaar toegezegd en dat betekent dat de ploegen nu niet alleen strijden om de eer en een grote beker, maar dat er nu op de winnaar van het toernooi ook een prachtig prijzenpakket ligt te wachten. Door een prachtig prijzenpakket wordt het toernooi nog aantrekkelijker.


Overigens heeft het toernooi, dat elk jaar voorafgaande aan de start van de competitie wordt gespeeld door de vlaggenschepen van de Delftse voetbalverenigingen, over belangstelling niet te klagen. “Het toernooi leeft bij de verenigingen, dat mag blijken uit het feit dat elke vereniging met zijn sterkste opstelling aantreedt. Organisatorisch hebben we de hele zaak al geregeld. De organisatoren zijn door de wol geverfd en als bestuur kunnen we een prachtig toernooi garanderen op dinsdag 5 en zaterdag 9 augustus.”
Sport 2000, de keten van sportwinkels in het zuiden van Zuid Holland, draagt een fikse steen bij aan het prijzenpakket. “Onze zaak is georiënteerd op de voetbalsport”, legt Victor Wijtman uit. “Wij zien in het toernooi om de Stad Delft Bokaal een uitstekende gelegenheid om de Delftse verenigingen meer met elkaar te laten samenwerken. Soms zie je nog wel eens haat en nijd tussen de clubs en een toernooi als dit kan ertoe bijdragen dat er meer samenwerking en communicatie tot stand komt. Daar komt bij dat elke vereniging het op dit moment zwaar heeft. Subsidies vallen weg en doordat de marges in het bedrijfsleven onder druk staan, wordt het ook steeds moeilijker om sponsoren te vinden. Bij Sport 2000 reserveren we een deel van het reclamebudget voor de sponsoring van de verenigingen. Vanuit dat budget hebben we nu voor de eerste vier geplaatste ploegen een mooie cheque ter beschikking gesteld. 750 Euro voor de eerste prijs, 500 euro voor nummer 2, 250 en 150 euro voor respectievelijk nummer drie en vier.”

Bijzondere prijs
Deltax Tours voegt een bijzondere prijs toe. “De winnaar van de bokaal mag bij een uitwedstrijd gebruik maken van onze bus”, zegt directeur Peter van der Salm. “Veel voetbalverenigingen bestellen de touringcar bij ons voor bijzondere wedstrijden. Vitesse Delft is twee jaar met onze bus naar de uitwedstrijden gereden en ik vind dat je dan best eens wat terug kan doen. Daar komt bij dat ik wel wat met voetballen heb. Als kind kwam ik al bij Delft op het terrein aan de Laan van Altena en mijn zoons hebben allemaal bij Full Speed gevoetbald. Ik heb dus best wat voetstappen op de Delftse velden liggen en ik vind het prachtig dat we aan een instituut als de Stad Delft Bokaal mogen bijdragen.”
Mega Fitness pakt uit voor alle deelnemende teams. Toen Michiel Wiegman werd benaderd door RODI Media’s Leo Rontberg hoefde hij niet lang na te denken. “We willen een zo breed mogelijk publiek bereiken”, zegt Wiegman. “Niet alleen om mensen te laten fitnessen, maar vooral om mensen gezond te laten bewegen. Bij ons kunnen mensen komen werken aan hun revalidatie en hun gezondheid. Daarom bieden we elk deelnemend team een passe-partout aan waarop de a-selectie tweemaal kan komen sporten in onze school.”


Partycentrum De Brasserij heeft voor de winnaar een mooie prijs in petto: een voetballunch voor een wedstrijd naar keuze. “We doen dit om de Stad Delft Bokaal weer een beetje op te pimpen”, legt Michael Vaderloos namens het partycentrum aan de Brasserskade uit. “Het was een beetje vergane glorie, maar we dragen graag ons steentje bij het weer wat interessanter te maken voor de deelnemers. Want wat is er nou leuker om voorafgaand aan een belangrijke wedstrijden met z’n allen hier iets te eten?” Dat heeft ook voor De Brasserij voordelen. “Voor ons is het goed als er dertig man komt om ons bedrijf van binnen te zien.”


En passant nam Leo Rontberg ook het zaalvoetbaltoernooi mee in de onderhandelingen. “Daar hebben we ook een super prijzenpakket voor weten te regelen. Sport 2000 stelt daar cheques van 500 en 300 euro beschikbaar en dat ook voor een periode van drie jaar. De Stichting Stad Delft Bokaal is daar heel erg blij mee.” Bram Rontberg voegt eraan toe: “Als dit niet uitnodigt om met het sterkste team te verschijnen, dan weet ik het ook niet meer.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12