Afbeelding

Twee keer Europees brons voor Valerie van Roon

sport

Editie: Week 29, Jaargang 22 |

De Nederlandse equipe die op de vier keer honderd meter gemengd brons won, met als tweede van rechts Valerie van Roon.

DEN HOORN – Op het EK zwemmen voor jeugd, dat tot en met vorige week zondag in Dordrecht plaatsvond, heeft Valerie van Roon prima gepresteerd. Op de tweede dag behaalden de zwemster uit Den Hoorn en haar team op de vier keer 100 meter gemengd een mooie derde plek en was haar eerste bronzen medaille een feit. Op zaterdag mocht Valerie individueel de strijd aangaan op de 50 meter vrije slag. Moeiteloos kwam ze door de series en de halve finale. In de finale haalde ze met een zeer sterke race in 25.69 haar tweede bronzen plak binnen. Dat was de eerste Nederlandse individuele medaille van het toernooi. Bovendien betekende de tijd van Valerie een nieuw Nederlands jeugdrecord, wat tot vorig weekend acht jaar lang op naam stond van Ranomi Kromowidjojo.