Afbeelding

Prashant Nandkoemarsing, de nieuwe nummer 10 van Wippolder, heeft goede hoop op betere tijden

sport

Editie: Week 12, Jaargang 21 |

Prashant Nandkoemarsing speelt twee spelers van Gouderaak uit. Johan Plooy kijkt op de achtergrond toe. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – Prashant Nandkoemarsing is zes dagen per week op Sportpark Pauwmolen te vinden. Drie dagen zet hij zich in als de nummer 10 van de hoofdmacht, op drie andere dagen is hij trainer van de D2. Alleen op vrijdag komt hij niet bij SV Wippolder.
De 24-jarige Delfgauwenaar begon dit voetbalseizoen als laatste man van SV Wippolder 1. “Maar volgens de trainer ben ik multifunctioneel. Hij wilde dat ik meer aan de bal zou komen.” Dus verhuisde hij vier wedstrijden geleden, naar een idee van trainer Marcel de Letter, naar de nummer 10-positie. “Die plek bevalt me wel. Het is op zich niet heel nieuw voor me, maar het is wel even wennen als je altijd achterin staat. Ik ben wel iemand die graag de bal wil hebben, dus wat dat betreft is het ideaal om op 10 te staan. Ik kom hier veel meer aan de bal.” Prashant Nandkoemarsing moet nu wèl iets meer lopen dan hij gewend was. “We spelen met twee spitsen. Die moet ik helpen in de aanval, maar ik moet óók m’n verdedigende taak oppakken. Met m’n conditie zit het gelukkig wel goed, dus het is niet zo dat ik nu elke wedstrijd helemaal kapot ga.”
- Je lijkt me ook wel een type dat geen training overslaat…
Nandkoemarsing: “Ik hou echt van voetbal, dus ik wil altijd trainen inderdaad. Ik ben bovendien al drie, vier jaar jeugdtrainer bij Wippolder. Eerst bij de E-jeugd, nu ben ik trainer van de D2. Dit seizoen sta ik voor het eerst als trainer op eigen benen. Dat gaat tot nu toe wel goed. En ik vind het leuk om te doen. Dat is ook belangrijk.”

 

‘WE VOETBALLEN NIET ONAARDIG EN WE HEBBEN ECHT EEN HELE TALENTVOLLE SELECTIE’


Afgelopen zondag verloor de Delftse vierdeklasser met 1-2 van Gouderak, waardoor Wippolder nu negende staat. Nandkoemarsing vond het zondag ‘niet onredelijk’ gaan. “Maar zoals eigenlijk het hele seizoen al zitten we in de hoek waar de klappen vallen. We voetballen niet onaardig en we hebben echt een hele talentvolle selectie, maar we missen – denk ik – twee of drie meer ervaren spelers. Met ervaren jongens erbij zouden we nu iets hoger staan. Door onze jeugdigheid of kleine foutjes geven we het soms weg. Als we verliezen komt dat vaak niet omdat onze tegenstanders zo goed zijn, maar omdat we zelf niet geconcentreerd of te nonchalant zijn.” De linkspoot kan zich niet herinneren dat z’n team dit jaar een keer is weggespeeld. Niet zelden vragen de trainers van hun tegenstanders hoe het kan dat Wippolder zo laag staat. “Maar daar hebben we niks aan”, vindt Nandkoemarsing. “Ik heb liever de punten.”
De winnende goal van Gouderak, die in de slotfase viel, zat overigens wel een luchtje aan, vindt Nandkoemarsing. “Onze spits lag op dat moment geblesseerd op de grond. We riepen dat ze de bal uit moesten schieten, maar een speler van Gouderak liep vier man van ons voorbij en schoot ‘m er toen in. Heel jammer. Dat zij door voetballen is prima, dat is hun keuze, maar als hij vervolgens vier man voorbijloopt dan had één van ons toch wel effe een overtreding moeten maken. Dan hadden we niet verloren. Maar ja, dat is niet gebeurd.”

‘IK MERK WEL DAT IK SOMS NOG DOMME KAARTEN PAK’


- Drie jaar geleden zei je in deze krant dat je wat slimmer wilde gaan voetballen, dat je handelingssnelheid omhoog moest en dat je rechterbeen sterker moest worden. Ben je in die drie missies geslaagd?
“M’n handelingssnelheid is er wel op vooruit gegaan. Ik probeer nu snel oplossingen te zoeken; de bal aannemen en in één keer doorspelen. Vaak heb ik daarvoor al gezien wat ik ermee wil doen. Slimmer voetballen, dat kan nog wel beter. Ik merk wel dat ik soms nog domme kaarten pak. M’n rechterbeen is wel vooruit gegaan. Met afwerkoefeningen op de training schiet ik ze er nu ook soms met rechts in.”
- Je zei drie jaar geleden ook dat je nog één jaar bij Wippolder wilde blijven. Dat zijn er iets meer geworden…
“Ik had toen de ambitie op hoger te spelen, maar ik merk dat onze selectie zó talentvol is dat we nog grote stappen kunnen gaan maken. Ik ben iemand die daar graag z’n steentje aan bijdraagt. Er komt echt heel veel talent aan en ik heb het nog hartstikke naar m’n zin, dus het is niet zo dat ik hier weg moet. Ik hoop dat we over drie jaar een stabiele tweedeklasser zijn.”
- Wat verwacht je nog van dit seizoen?
“We kunnen geen kampioen meer worden, maar we doen nog mee voor de derde periode. We krijgen nu nog de op papier zwakkere tegenstanders. Een periodetitel is de enige prijs waar we dit jaar nog voor spelen. Ik zie dat ons team dat echt graag wil en we kúnnen het ook. Anders zou ik dit niet zeggen.” (JN)

Prashant Nandkoemarsing speelt twee spelers van Gouderaak uit. Johan Plooy kijkt op de achtergrond toe. (foto: Roel van Dorsten)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12