Afbeelding

Fietstochten naar alle windstreken tijdens Delflandse fietsvierdaagse

sport

Editie: Week 27, Jaargang 22 |

Karin Straathof showt de poster van de Delflandse fietsvierdaagse. De trouwe deelneemster Bets kijkt toe.

DELFT – RTFC Delft ’73 organiseert binnenkort weer de Delflandse fietsvierdaagse; een sportief uitje waarbij je alle uithoeken van de regio ziet.


Geïnteresseerden kunnen van dinsdag 15 tot en met vrijdag 18 juli hun fiets uit de schuur pakken en dagelijks 35 of 70 kilometer fietsen over de mooiste routes door de regio. “Er worden steeds weer nieuwe fietspaden aangelegd, de provincie is daar best actie mee bezig”, vertelt Karin Straathof van RTFC Delft ’73 namens de organisatie. “We proberen elk jaar nieuwe routes op te nemen in onze tochten.”


Straathof ziet elke zomer weer groepjes die met elkaar afspreken om aan de fietsvierdaagse mee te doen. “Zij doen bijvoorbeeld in plaats van een broers-en-zussendag mee aan de fietsvierdaagse.” Eén van de voordelen van de fietstochten is namelijk dat er onderweg - naast de vaste koffiestops - talloze tentjes en terrasjes zijn waar je kunt neerstrijken voor een versnapering. Straathof: “Je komt bovendien langs galeries, kerkjes, leuke molens en mooie natuur. Als je er oog voor hebt zie je zóveel. En iedereen is vrij om te stoppen waar en wanneer ‘ie wil.”


Eén dag worden de Zuid-Hollandse eilanden aangedaan, een andere dag gaat de tocht richting en door de duinen en weer een andere dag wordt naar het Groene Hart gefietst. “We proberen dus naar alle vier de windstreken te gaan”, legt Karin Straathof uit. Er zijn volgens haar veel redenen om aan de fietsvierdaagse mee te doen. “Allereerst de gezelligheid. Ook als je als eenling meedoet vind je die, want je kunt makkelijk bij anderen aansluiten en aanspraak hebben. Je bent daarnaast sportief bezig. Zonder dat je het echt merkt, fiets je zo 35 of 70 kilometer door de regio. Op vrijdag, de laatste dag, ga ik altijd bij ons clubhuis bij Blue Birds zitten om met de mensen die binnenkomen te verwelkomen en te praten over hun ervaringen. Zij zijn dan altijd zó enthousiast dat we als organisatie elk jaar weer denken: Dit moeten we blijven organiseren.”


Deelnemers betalen 10 euro voor alle vier de dagen of 3 euro per dag. Kinderen tot en met 12 jaar betalen 1 euro per dag. Dagelijks wordt tussen 09.00 uur en 12.00 uur vertrokken bij het clubhuis van Blue Birds aan de Mekelweg 20 in Delft. Zie voor meer informatie de website www.rtfc-delft73.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12